Skalotteløgene pilles og skæres i helt fine tern hvorefter de sauteres i olien til de er glasklare i konsistensen. Derefter tilsættes ærterne som steger med i nogle minutter uden at de tager farve. Hæld grøntsagsboullion på, til ærterne er dækket og lad dem koge møre, det tager ca. 5 minutter.
Derefter blendes ærterne til du har en lind og cremet suppe, justér evt. med mere boullion til suppen har den ønskede konsistens. Varm suppen op og smag den til med salt og peber. Servér suppen med sprøde rodfrugtchips som drysses over suppen.
Rodfrugtchips
Rodfrugter efter smag, fx jordskok, rødbede, gulerod, pastinak, kartoffel el. selleri
En neutraltsmagende olie der kan tåle høje varmegrader
SaltVask og skræl rodfrugterne og skær dem papirtyndt på en mandolin eller et rivejern. Varm olien op og fritér derefter rodfrugterne i den varme olie til de er helt gyldne og sprøde. Fisk dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Drys dem med salt og servér dem til ærtesuppen
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 4779 gange, og udskrevet 64 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider