Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mexicaner ris med laks

Mexicaner ris med laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksetern

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Mexico

MexicoKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Mexicaner ris med laks, billede 4 Mexicaner ris med laks, billede 1 Mexicaner ris med laks, billede 2 Mexicaner ris med laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
375 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Rød chilipeber
2 Grøn chilipeber
300 gram Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
10 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Koriander. blade. friske
   


Opskrift:

Laksen skæres i tern på 2x2 cm. Smørret smeltes i en pande og laksen steges hurtigt i et par minutter, tages af panden og stilles til side.

Risene kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem trække i mindst 30 minutter, så hældes vandet fra, og risen dryppes af i en sigte. Olien opvarmes i en tykbundet pande, skru ned for varmen og risene kommes på panden og røres rundt, indtil alle riskorn er dækket med et tyndt lag olie. finthakket løg og hvidløg samt chili tilsættes og det hele steger i 5 minutter, indtil løgene er klare og blanke, og risen er gyldenbrun.

Tomater og fiskebouillon tilsættes og blandingen smages til med salt og peber.

Der lægges låg på panden og risene skal simre i 20 - 30 minutter, eller indtil suppen er opsuget af risen, og disse er lette og færdigkogte, herefter vendes laksestykkerne i risen og varmes igennem. Pyntes med koriander.

Hertil serveres groft brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)

Opskriften er vist 39669 gange,
og udskrevet 696 gange.


Energi:
KJ total 11632 (2769 kcal)
KJ pr. Pers. 2908 (692 kcal)
Vægt ialt 2408 gram
Vægt pr. Pers. 602 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 483 KJ (115 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 13.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu