Mexicaner ris med laks

Mexicaner ris med laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksetern

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Mexico

MexicoKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red:

Mexicaner ris med laks, billede 4 Mexicaner ris med laks, billede 1 Mexicaner ris med laks, billede 2 Mexicaner ris med laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
375 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Rød chilipeber
2 Grøn chilipeber
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
10 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Koriander. blade. friske
   
Opskrift:
Laksen skæres i tern på 2x2 cm. Smørret smeltes i en pande og laksen steges hurtigt i et par minutter, tages af panden og stilles til side.

Risene kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem trække i mindst 30 minutter, så hældes vandet fra, og risen dryppes af i en sigte. Olien opvarmes i en tykbundet pande, skru ned for varmen og risene kommes på panden og røres rundt, indtil alle riskorn er dækket med et tyndt lag olie. finthakket løg og hvidløg samt chili tilsættes og det hele steger i 5 minutter, indtil løgene er klare og blanke, og risen er gyldenbrun.

Tomater og fiskebouillon tilsættes og blandingen smages til med salt og peber.

Der lægges låg på panden og risene skal simre i 20 - 30 minutter, eller indtil suppen er opsuget af risen, og disse er lette og færdigkogte, herefter vendes laksestykkerne i risen og varmes igennem. Pyntes med koriander.

Hertil serveres groft brød.


karakterer:
Opskriften er vist 49369 gange,
og udskrevet 832 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11722 (2791 kcal)
KJ pr. Pers. 2930 (697 kcal)
Vægt ialt 2508 gram
Vægt pr. Pers. 627 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 467 KJ (111 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 13.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu