Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tomat Suppe

Tomat Suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6-8 Personer

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Kristoffer Kafton

Indsendt :





Ingredienser:
5-6 stilke tomater (ca. 700 g)
25 g.smør
15 ml.oliven olie
10 g.okse bouillon terning (1 stk.)
30 g.rødløg
10 g.hvidløg
10 ml.paprika (1 spiseskefuld)
10 ml.mild karry (1 spiseskefuld)
1 knsp.Rahja chili pulver
5 ml.oregano (1 teskefuld)
2.5 ml.timian (1/2 teskefuld)
2.5 ml.sort stødt peber (1/2 teskefuld)
2.5 ml.Maldon salt (1/2 teskefuld)
15 ml.sukker (3 teskefulde)
1 ds.Hakkede tomater (400 g)
1 ds.Tomat puré (140 g)
1 l.kyllingefond (el. vand)
250 ml.Cremefine fløde
20 ml.tomat ketchup (2 teskefulde)
 Friskkværnet Peber
 


Opskrift:


1. Bring en kasserolle med vand i kog. Skær blomsten ud af tomaterne og snit et kryds i den modsatte ende. Læg tomaterne i det kogende vand i 2 sekunder og derefter i kold vand. Så er tomaterne lige til at skralle. Derefter skæres tomaterne i firkantede stykker.

2. Paprika, karry, chili, oregano, timian, peber og salt røres sammen i en skål.

3. Smørret, olien og bouillonen smeltes i en dyb kasserolle. Tilsæt fint hakket rødløg, presset hvidløg og lad det små simre ved jævn varme i nogle minutter. Tilsæt og rør krydderierne rundt med løgnene. Lad det yderligere små simre nogle minutter. Løgnene må ikke svitses men skal have en blød konsistens.

4. Hæld tomaterne og sukkeret ned til løgnene og bring kasserollen i kog. Lad massen simre i 15 minutter under jævn omrøring mens tomaterne presses ud.

5. Tilsæt de hakkede tomater samt tomat puré og bring massen i kog. Tilsæt kyllingefonden og lad suppen små simre i 20 minutter under jævn omrøring. Derefter hældes fløden i suppen sammen med tomat ketchup og frisk kværnet peber. Suppen koges og er klar til servering.


Tips:

6. Server suppen varm med skåret kyllingestykker og evt. med frisk fløde hvirvlet rundt i toppen. Stænk evt. fløden ganske let med en knivspids paprika.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (89 stemmer)

Opskriften er vist 11179 gange,
og udskrevet 208 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

sentus  -  2010-12-01 19:48:58
fantastisk suppe. smager bare himmelsk