Tiramisu uden æg

Tiramisu uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 personer

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ladyfingers er fryseegnet (del kagen og vent med at skære ud, til tiramisu'en lægges sammen)

Indsendt af : LL

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Ladyfingers:
3 dl.hvedemel
2 tsk.bagepulver
50 g.margarine
1.5 dl.sukker
1.5 dl.mælk
2 tsk.vanilje
 
 Mascarponecreme:
250 g.Mascarpone
150 g.flormelis
5 dl.cremefraiche 18%
1.5 tsk.vanilje
0.5 dl.mælk
4 husblas, blade
3 dl.piskefløde
 
2 dl.afkølet kaffe
4 spsk.Masala (likør)
 
 Kakao til drys inden servering
 
Opskrift:
Ladyfingers:
Margarine og sukker røres hvidt. Mel blandet med bagepulver og vanille røres i sammen med mælken.
Bages i lille bradepande 25-30 min. ved 175 grader.
Kagen deles i 24 ladyfingers.

Tiramisu-creme:
Mascarpone, flormelis, creme fraiche og vanille piskes til en lind creme.
Udblød husbladsen i koldt vand. Varm mælken (evt. ½ min. i mikroovn). Vrid husbladsen og opblød den i den varme mælk. Hældes i cremen i en tynd stråle imens der piskes. Lad cremen stå (evt. i køleskab) indtil den kan bære sig selv (ca. 5 min. i køleskab). Vend den piskede fløde i, og cremen er færdig.

Bland kaffe og Masala. Dyp 12 ladyfingers heri og læg dem i bunden af et fad (Lasagnefad-størrelse).
Fordel ½-delen af cremen over, dyp og fordel de sidste 12 kager, og læg herefter resten af cremen på.
Tiramisu'en stilles i køleskab - MEGET gerne til dagen efter.

Inden servering sigtes et lidt tykt lagt cacaopulver over tiramisu'en.

Tips:

Ladyfinger-kagen kan med fordel bages og lægges i fryseren lang tid før den skal bruges.

Ved serveringen:
Vær ikke nærig med cacaodrysset - kunne tro det bliver bittert - men det er kronen på værket.


karakterer:
Opskriften er vist 19412 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne  -  2013-02-13 19:19:02
Hvorfor har ingen fortalt mig om denne opskrift ! Helt utrolig god. Serverede den for mine gæster, og de var vilde med den, og min datter (der ikke kan tåle æg) var glad, da netop desserter er svære at finde opskrifter på uden æg. Tak for opskriften

KL  -  2010-10-23 15:57:11
Uhm, rigtig dejlig :) Jeg har også prøvet at lave lagkagebunde af ladyfinger-dejen og anvendte mascarponecremen som fyld i lagkagen, sammen med jordbærsyltetøj.