usaltet smør/margarine180 g. usaltet smør/margarine
130
g.
brunfarin130 g. brunfarin
100
g.
sukker100 g. sukker
2
store æg2 store æg
300
g.
hvedemel300 g. hvedemel
0.75
tsk.
Bagepulver0.75 tsk. Bagepulver
3
spsk.
kakaopulver3 spsk. kakaopulver
0.5
tsk.
salt0.5 tsk. salt
2
tsk.
vaniljesukker2 tsk. vaniljesukker
150
g.
groft hakket chokolade 150 g. groft hakket chokolade
150
g.
halverede hasselnødder150 g. halverede hasselnødder
Opskrift:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smør, sukker og brunfarin piskes sammen. Tilføj et æg ad gangen.
I en skål blandes mel, bagepulver, vaniljesukker, kakaopulver og salt.
Tilsæt derefter melblandingen, chokolade og nødder. Dejen æltes til en ensartet masse.
Dejen dækkes til og opbevares i fryseren i 10-15 min. Dette gør det blot nemmere at håndtere og forme kagerne, så det kan godt undlades.
Brug håndfladerne eller to skeer til at forme kagerne.
Fordel dem på pladen omkring 5 cm fra hinanden. Bages til de er let brunet, men stadig bløde, ca. 10-15 minutter.
Lad dem køle af på bagepladen, inden de fjernes fra den.
Tips:
Man kan også lave små toppe af dejen og pynte dem med nødder eller chokolade
Kakaopulveret kan også undlades
Man kan tilføje rosiner, havregryn,daim, smarties, peanuts, cashewnødder, kokosmel eller mandler.
Det er kun fantasien som sætter grænser.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7176 gange, og udskrevet 76 gange.
Kommentarer
mig - 2015-12-15 09:06:14 gode cookies lækket mine børn er vilde med dem god kage ide
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider