Fru Borrisholts bagte æbler

Fru Borrisholts bagte æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : eg_71

Indsendt :      Red :
Fru Borrisholts bagte æbler, billede 4 Fru Borrisholts bagte æbler, billede 1 Fru Borrisholts bagte æbler, billede 2 Fru Borrisholts bagte æbler, billede 3
Fotograf: eg_71  

Ingredienser:
20 søde æbler (Cox Orange eller Ingrid Marie)
2 æggeblommer
0.5 dl.piskefløde
2 dl.æblekagerasp
1 spsk.kanel
100 g.marcipan
50 g.smør
 
Opskrift:
Skræl æblerne og udhul dem med en "kernehus-fjerner" (se billede). Alternativt kan æblerne skæres over i halve og kernehusene kan fjernes med en teske, men det er ikke lige så nemt. Put en teske marcipan i hvert æble. Pisk to æggeblommer med piskefløde og hæld det i en dyb tallerken. Bland æblekageraspen og kanelet i en anden dyb tallerken. Vend først æblerne i ægge-/fløde-blandingen og derefter i raspen. Sæt æblerne i en bradepande. De må ikke ligge så tæt at raspen falder af. Læg en lille klat smør på hvert æble.

Bag i ovnen på 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter til æblerne er møre og ikke giver modstand, hvis man stikker i dem med en kødnål. Tag dem ud og lad dem afkøle til stuetemperatur. Server med Mathilde vaniljecreme eller tilsvarende. Beregn masser af creme, for det vil der være godt aftræk på. Vaniljeis er også godt. Eller begge dele

Tips:

Æblerne kan fryses, men pas på de ikke bliver trykket flade i fryseren. Tøes op til stuetemperatur før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 24618 gange,
og udskrevet 285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-05 17:20:04
Lyder til at være en lækker dessert, men 20 æbler til 4 personer.

  -   2011-10-12 07:22:01
Hej alle. Ja, som man nok kan se, så er billederne kommet på nu. Enjoy :o)