Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydret ovnbagt laks

Krydret ovnbagt laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Krydret ovnbagt laks, billede 4 Krydret ovnbagt laks, billede 1 Krydret ovnbagt laks, billede 2 Krydret ovnbagt laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
100 gram Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 spsk. Koriander. blade. friske
1 tsk. Spidskommen, stødt
0.5 tsk. Chili mild, stødt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn.

groft hakkede peberfrugter, hakket koriander, spidskommen, chilipulver, presset hvidløg, hvidvinseddike og salt blandes i en skål.

Laksen anbringes i en bradepande på et stykke sølvfolie, der er stor nok til at kunne foldes sammen om fisken. Blandingen lægges oven på fisken, smørklatter fordeles over massen og folien foldes sammen og lukkes omhyggeligt langs alle kanter. Fisken stilles i ovnen i 25 minutter eller til fisken er mør.

Fisken pakkes forsigtigt ud af folien og lægges på et opvarmet fad. Den dækkes til og holdes varm. Det fiskesaft der ligger i folien skal gemmes.

Fiskekraften hældes igennem en sigte og over i en skål. Det blandes op med fløde og mælk. Maizena og lidt af fiskevandet blandes sammen i en gryde, og derefter blandes resten i. Saucen koges op under omrøring og småkoger i 1 minut. Saucen smages til med salt og peber. Serveres til fisken, sammen med nykogte kartofler.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (16 stemmer)

Opskriften er vist 166065 gange,
og udskrevet 2451 gange.


Energi:
KJ total 10722 (2552 kcal)
KJ pr. Pers. 2680 (638 kcal)
Vægt ialt 1457 gram
Vægt pr. Pers. 364 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 735 KJ (175 kcal)
Protein 11.9 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 2.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans norge  -  2015-10-10 19:28:03
vi valgte at servere laksen med en gang ærtepure`og det var helt fantastisk. ved siden af havde vi den utroligt lækre sovs, som nævnt i opskriften. Den får en flot 4 fra os


Linda-pigen  -  2013-06-28 20:05:57
Lavede kun laksen og det smagte bare skønt. Helt vild lækkert medhvidløget og chilien. Kan varmt anbefales