Druesaft

Druesaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Hovedingrediens : Bær - Vindruer

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Adam R.

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Druer
 Sukker
 
Opskrift:
Skyl og mas druerne med en stor ske, flaske(med bunden) eller en kartoffelmoser. Alle druerne skal mases, da det er heri smagen og farven sidder.

Det hele koges ved svag varme i ca. 15 min., hvorefter blandingen drænes i en sigte med et rent klæde.

Den rene saft bringes til kog, og der tilsættes sukker. Hvis sukkeret skal fungere som konserveringsmiddel, da anvendes 750 g. sukker/liter saft.
Hvis saften skal drikkes indenfor én uges tid eller til nedfrysning, da anvendes 300-400 g. sukker/liter saft (alt efter smag - hvis saften skal være "light", så undlad helt sukkeret eller brug evt. sødetabletter)

Kom saften på flasker. HUSK at flaskerne skal være skyllet med kogende vand inden saften kommer i!


Tips:

Saften kan smages til med lime/citronsaft. Saften er meget koncentreret, og man kan med fordel blande den 1/3 med vand. (igen-find ud af hvordan du bedst kan lide den) Hvis man vil have en mildere saft, kan man sagtens bruge en mekanisk saftpresser, men i dette tilfælde skal man bruge flere druer for at få den samme mængde saft, da en del vil gå tabt.


karakterer:
Opskriften er vist 55796 gange,
og udskrevet 545 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lisbeth Skovsen   -  2017-10-26 20:19:45
Hej alle Jeg fik lavet en stor portion druesaft sidste år og en del af saften kogte jeg med kanel, nelliker og ingefær - og blandede den færdige saft 1/1 med vodka. Resultatet var en stor succes i familien - men ak, der danner sig gele i flaskerne. Kan nogen hjælpe mig med problemet?

Adam R.  -  2010-10-30 23:32:47
I starten står der "Alle druerne skal mases, da det er heri smagen og farven sidder" - der skulle have stået, at smagen sidder "i skallen" :-)