Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Enchiladas med laks (enchalidas)

Enchiladas med laks (enchalidas), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Tortilla - Enchalidas

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet

Oprindelsesland : Mexico

MexicoKilde : Hjerting laks

Indsendt :





Ingredienser:
3 spsk.solsikkeolie
12 hvede eller majs tortillas
600 g.flået blendet tomater, blandet med 1 bdt. friskhakket basilikum
 dl.creme fraiche
 
 Pynt:
1 spsk.hakket koriander
30 g.ristede mandelflager
 
 Fyld:
1 spsk.olivenolie
100 g.løg finthakket
2 fedhakket hvidløg
200 g.laksefilét i små stykker vendt hurtigt i smør på panden
5 grønne oliven, hakkede uden sten.
30 g.udblødte rosiner uden væde, verhældes med kogende vand og ligger i mindst 2 timer
30 g.hakkede mandler
1 spsk.hakket frisk koriander
1 tsk.kapers
 salt
 peber, friskkværnet
 


Opskrift:

Til fyldet opvarmes olien i en tykbundet gryde, løg og hvidløg tilsættes og steges ved jævn varme i 10 minutter. De må ikke brune. De øvrige ingredienser tilsættes. Fyldet varmes godt igennem ved svag varme i ca. 5 minutter. Gryden holdes varm.

Ovnen forvarmes til 180 grader C. Et ovnfast fad smøres med olie. En god sjat olie varmes i en pande og tortillaerne blødgøres i den varme olie, én ad gangen. Brug en grilltang eller lignende til at tage dem op med. De skal have 3 - 5 sekunder på hver side og dryppes af på køkkenrulle. Tomatsaucen varmes i en gryde ved svag varme. Der omrøres nu og da. Imens kommes et par skefulde af fyldet i hver tortilla. Tortillaerne rulles nu sammen med sammenføjningen nedad i et ildfast fad.

Tomatsaucen hældes over enchiladaerne. Fadet dækkes med sølvfolie og stilles i ovnen i 15 minutter, eller til retten er gennemvarm.

Creme fraiche hældes i en lille gryde og opvarmes forsigtigt. Den hældes over enchiladaerne, som derefter drysses med koriander og ristede mandelflager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (7 stemmer)

Opskriften er vist 22551 gange,
og udskrevet 369 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Chi  -  2009-05-24 01:38:11
helt enig, SÅ vældig meget olie behøves slet ikke... brug nonstick pande, og det går fint... desuden behøver man nu heller ikke søbe tortilliaerne ind i olie inden man kommer fyldet i dem, de bliver skam sprøde nok uden... det kan anbefales at lave egne pandekager, derved bestemmer man selv mængden af fedt, og man kan lave gode variationer :) ellers, er det en dejlig ny måde at få laks på ;)


Gitte  -  2007-06-08 09:56:50
Forresten - jeg laver almindelige pandekager i stedet for at købe enchiladas


Gitte  -  2007-06-08 09:55:59
En helt og aldeles himmelsk ret! Jeg synes ikke, den er besværlig. God til gæster, kan laves i forvejen og varmes


Inge Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan sagtens skære ned på olien ved at bruge non-stick pander. En lidt besværlig men lækker ret.