Honningbomber

Honningbomber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Honningbomber, billede 4 Honningbomber, billede 1 Honningbomber, billede 2 Honningbomber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
125 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
12.5 gram Potaske
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.25 tsk. Kardemomme, stødt
0.25 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
   
Opskrift:
Kog honning, sukker og smør sammen ved svag varme og køl af.

Bland potasken sammen med æggeblommerne. De kommer til at ligne kogte æggeblommer, men sådan skal det være.

Ælt alt sammen og lad det stå køligt dog ikke køleskab til næste dag eller længere.


Rulles ud i 1 cm. tykkelse og stikkes ud med rundudstikker på 4.5 cm i diameter. Bag dem ved 175 grader C. alm. ovn i 13-15 min.
Hold godt øje med dem i slutningen af bagetiden.


karakterer:
Opskriften er vist 25828 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12481 (2971 kcal)
KJ pr. stk. 416 (99 kcal)
Vægt ialt 719 gram
Vægt pr. stk. 23 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1734 KJ (413 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 63.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Therese  -  2009-12-09 15:16:49
Det er da almindelige honningkager, og ikke -bomber. De bliver først bomber i det øjeblik, de bliver flækket og lagt sammen med abrikosmarmelade og smørcreme samt overtrukket med chokolade.

rasmus  -  2008-11-29 17:56:59
det er en fed bombe

rasmus  -  2008-11-29 17:55:58
ok er det virkelig sådan man laver en bombe

rikke  -  0000-00-00 00:00:00
jeg mener ellers at man skal tage noget hvidt smørglasur i

Pia Benzon  -  0000-00-00 00:00:00
Har ikke prøvet opskriften endnu, men min umiddelbare mening er, at der mangler at stå, at "bomberne skal flækkes, og flyldes med abrikosmarmelade, lægges sammen, og tilsidst overtrækkes med kogechokolade, evt. drysses med kokos.