Banankage med chokolade og nødder

Banankage med chokolade og nødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ohlers

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 store modne bananer (ca. 300 g.)
100 g.hvedemel
50 g.fuldkornsmel (hvede eller spelt)
50 g.havregryn
150 g.sukker (gerne rørsukker)
3 æg
65 g.smør
0.75 dl.smagsneutral olie (raps/vindruekerne el. lign.)
2 tsk.bagepulver
1 tsk.vaniljesukker
1 tsk.stødt kanel
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
100 g.mørk chokolade (gerne 70% eller derover)
1-1.5 dl.nødder (hasselnød/mandel/valnød)
 
Opskrift:
Æg, sukker og olie piskes luftigt.

Smørret smeltes i en gryde ved lav varme og bananerne moses med en gaffel. Kom mel, havregryn, sukker, bagepulver og krydderier i blandingen sammen med smør og banan og pisk det hele godt sammen med en håndmikser.

Hak chokoladen groft og vend den i dejen, hvorefter hele herligheden hældes i en, bagepapirs foret, springform.

Nødderne (gerne et miks af alle tre salgs - eller andre) hakkes og drysses ud over den ubagte kage. - Detter gør at nødderne bliver ristede på toppen af kagen.

Bages i midten af en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30 min. (dejen skal ikke hænge fast når man stikker i kagen)

Tips:

Kan spises med en god klat vaniljeis :)





karakterer:
Opskriften er vist 12352 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-23 14:48:39
Ekstra tip: hvis man ønsker en mere luftig kage, kan man erstatte havregryn og fuldkornsmel med almindeligt hvedemel. Go' bagelyst og velbekomme ;)