Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kanelknuder

Kanelknuder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Gitte-km

Indsendt :





Ingredienser:
 Gærdej:
50 g.gær
150 g.margarine
5 dl.mælk
100 g.sukker
1 tsk.salt
1 kg.hvedemel
 
 Fyld:
150 g.blødt smør eller margarine
1 dl.sukker
2-3 tsk.stødt kanel
 


Opskrift:

DEJEN
Smuldr gæren ned i en stor skål.
Smelt margarinen og tilsæt mælken hertil. Når blandingen er fingervarm hældes den over gæren. Rør blandingen jævn.
Tilsæt sukker, salt og mel og rør det hele sammen.
Ælt dejen grundigt sammen, tag den op på bordet, og ælt den, til den er smidig og glat. Den må ikke klæbe mellem fingrene men heller ikke blive tør. Form dejen til en stor kugle, drys lidt mel i skålen og læg dejkuglen tilbage i skålen. Dæk skålen med plastfilm eller et fugtig viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted ca. 30-45 min. Slå derefter dejen ned, og ælt den grundigt igennem på bordet.

BOLLERNE LAVES SÅDAN
Rør fyldet sammen.
Del dejen i 2 dele. Rul en del ad gangen ud til en aflang firkant på et bord drysset med mel. Dejen skal være knap 1 cm tyk. Smør fyldet på og læg dejen sammen fra den lange side og skær dejpladen i ca. 2 cm brede strimler. Sno hver strimmel og form den som en knude.
Læg knuderne på en smut bageplade eller bagepapirsbeklædt bageplade, og lad knudebollerne hæve tildækket ca. 40 min. et lunt sted.
Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Bages ved 225 grader i 8-10 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 4451 gange,
og udskrevet 57 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu