Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hirsebrød

Hirsebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hirse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
350 g.hvedemel
100 g.grahamsmel
75 g.hirseflager
2.5 dl.Vand
1.5 dl.Ymer
25 g.gær
1 tsk.Salt
1 spsk.Honning
 
 Pensling:
1 æg
 


Opskrift:

Lun vandet (35C) og kom det i en stor skål. Rør gæren ud heri. Skyl hirsen koldt og skold den kort.

Rør først hirseflager og honning og dernæst ymer, salt, grahamsmel og det meste af hvedemelet i gærvæsken.

Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen på et let melet bord til den er smidig og glat.

Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et klæde. Stil den til hævning lunt ca. 45 minutter, til den er fordoblet.

Sæt ovnen på 225 grader C. Ælt dejen igennem og form den til en pølse. Skær den e i 12 lige store dele og form dem til små aflange brød. Sæt dem på en letsmurt let melet bageplade, eller på en plade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket ca. 15 minutter.

Pensl brødene med et sammenpisket æg og bag dem ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle utildækket på en bagerist.

Tips:

Drys evt. brødene med lidt hirseflager efter de er penslet med æg.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 7873 gange,
og udskrevet 78 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu