Koldhævede kanelsnegle

Koldhævede kanelsnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Tilde

Indsendt :      Red:

Koldhævede kanelsnegle, billede 4 Koldhævede kanelsnegle, billede 1 Koldhævede kanelsnegle, billede 2 Koldhævede kanelsnegle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
15 gram Gær, frisk
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
480 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Remonce:
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
120 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Aftenen før:
Tag smørret til remoncen ud af køleskabet, så den kan stå og blive blød.

Opløs gæren i den kolde mælk. Tilsæt smeltet smør, salt, sukker og kardemomme. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt, mens du rører godt rundt.

Æld dejen godt igennem og rul den dernæst ud på bordet i et rektangel (ca. 20x30 cm).

Lav nu remoncen ved at blande smør, sukker og kanel. Massen smøres ud, så den dækker 2/3 dele af dejen. Den skal ikke dække hele dejen, da smørret ellers løber ud, når sneglene kommer i ovnen.

Rul dejen sammen fra den brede side. Skær den derefter i 16 stykker. Læg et stykke bagepapir på en bakke eller plade, som kan være i køleskabet. Stykkerne lægges på papiret og trykkes dernæst flade med hænderne. Pensl dem med vand.

Næste dag:
Tag bakken ud af køleskabet og løft papiret over på en bageplade. Pensl sneglene med æg. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter indtil de er gyldne.

Tips:

Når sneglene er kølet af kan de pyntes med glasur.


Beskrivelse:

Koldhævede kanelsnegle

Er der noget bedre end at stå op til duften af nybagte kanelsnegle en søndag morgen? Med denne opskrift på koldhævede kanelsnegle kan familien overraskes lige fra morgenstunden. Opskriften er særligt velegnet, hvis man har meget på programmet, og gerne vil forberede sig aftenen før.

Hvad betyder koldhævet bagværk

Fra tidernes morgen har de fleste været vant til at arbejde med en dej ved stuetemperatur, som efterfølgende sættes til hævning et par timer. Gærcellerne hæver op ved varme temperaturer, og derved opnås et færdigt bagværk på få timer. Hvad mange ikke tænker over er, at dejens enzymer ødelægges ved den hurtige hævning. Hemmeligheden bag koldhævet bagværk er, at dejen skal hæve mange timer i køleskabet, gerne natten over, så dejen hæver langsomt op, og enzymerne får lov til at virke i eget tempo.

Fordelene ved koldhævet bagværk

Den langsomme hævning sætter gang i smagsmolekylerne og efterlader en luftig struktur i dejen, som gør bagværket særligt saftigt samtidig med, at holdbarheden forlænges. En koldhævet dej kan holde sig helt op til to dage i køleskabet, så hvis du ønsker friskbagte snegle både lørdag og søndag, kan dejen med fordel laves fredag aften.

karakterer:
Opskriften er vist 66113 gange,
og udskrevet 1420 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17437 (4151 kcal)
KJ pr. stk. 1089 (259 kcal)
Vægt ialt 1235 gram
Vægt pr. stk. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1411 KJ (336 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 12.7 gram
Kulhydrat 51.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Peter  -  2022-09-10 21:54:35
Hvad er egentlig forskellen på koldhævede og langtidshævede kanelsnegle?

Per  -  2022-09-09 15:15:57
Her stod de i køleskabet i 21 timer, de saftede meget lidt. En anden gang tror jeg at jeg vil sætte dem tættere sammen i en bradepande, det gør ikke noget de bager lidt ind i hinanden.

bruger  -  2016-02-08 16:07:27
vaeske fra dem vaeltede ud paa bagepladen da den stod i koeleskab. Kom ud ret klistret af koeleskabet

Gitte H.  -  2014-08-10 09:36:57
Fin opskrift! Man kan spare tid ved at drysse sneglene med perlesukker efter pensling. Så er de klar direkte fra ovnen. De bliver mindst lige så lækre - og populære.

Klemme  -  2013-05-01 18:18:40
Jeg bager sneglene i papirsforme - dels holder det på "fyldet", dels er de meget nemme at få plads til i køleskabet.

Karina  -  2013-04-07 20:09:50
Det er så anden gang jeg bager denne opskrift på én uge -manden's fødselsdag på kontoret- den får stor ros. Jeg bager den som en kanelsneglekage, så jeg kommer først et lag dej i en bradepande dernæst remonce og så snegle ovenpå, det bliver den ikke mindre god af og pladsen i køleskabet ikke så træng!

Dorthe  -  2012-12-03 08:27:55
Det er absolut den bedste opskrift på kanelsnegle jeg nogensinde har bagt.Mine gæster var ellevilde, Jeg var ellers meget tvivl da sneglene tilsyneladende ikke var hævet om morgenen. Jeg bagte dobbelt portion og brugte en mindre mængde mel end angivet. Jeg brugte 3 tsk tørgær.

tove  -  2010-11-04 23:16:15
Hvordan går man en bageplade ind i køleskabet? Det gør man ikke - man tager hylderne ud af køleskabet, lægger sneglene på dem og sætter dem tilbage i køleskabet natten over. Fandt jeg ud af i min midnatspanik.