Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lynstegt laks og grønsager

Lynstegt laks og grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Lynstegt laks og grønsager, billede 4 Lynstegt laks og grønsager, billede 1 Lynstegt laks og grønsager, billede 2 Lynstegt laks og grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
0.6 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
200 gram Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Sukkerærter
200 gram Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
   
750 gram Kinakål 1 mellemstort kinakål vejer ca. 800 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
   
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Oystersauce Østerssauce er fremstillet af friske østers. Anvendes på samme måde som soja til grøntsager, kød og fiskeretter stegt i wok.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Skær laksen i tykke strimler, varm olien op på en tykbundet pande, kom laksestrimlerne i og steg dem ved jævn varme, til de er gyldne. Tag laksestrimlerne af panden og lad dem afdryppe på en køkkenrulle.


Kom strimlet peberfrugt, ærter og foråresløg i kvarte på panden og steg i 2 minutter. Kom finthakket kinakål og hvidløg og ingefær i og steg i et minut.

Bland maizena med fiskebouillon, østersauce og hvidvin. Kom det i panden. Lad det simre ved svag varme i et minut, eller til saucen koger og bliver tyk. Smag til med salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 54513 gange,
og udskrevet 513 gange.


Energi:
KJ total 8170 (1945 kcal)
KJ pr. Pers. 2042 (486 kcal)
Vægt ialt 2305 gram
Vægt pr. Pers. 576 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 354 KJ (84 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Palle  -  2015-08-10 15:37:57
FANTASTISK ret, har nu lavet den mange gange. Med soya sauce og frisk spidskål istedet for kinakål, det er jo forår. Har også blandet lidt eggnoodles i, for at drøje lidt.


Peter  -  2015-01-26 17:07:34
God og lækker lakse ret, når man er på slankekur, some mig :)


Palle  -  2014-09-23 05:33:55
Prøvede retten i går: Fulgte opskriften, dog med Soya sauce i stedet for oyster sauce. Smagte fantastisk godt, med en meget god smag. Så jeg forstår ikke Pauls kommentar. Kogte eggnuddles og blandede i, med stor succes.


Per  -  2013-01-11 11:50:14
Vi har serveret retten med ris, selvom det ikke er synbligt på billedet.


Paul  -  2007-09-22 21:17:41
Smager ikke af meget