Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blomsterbergs Medaljer

Blomsterbergs Medaljer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Lea

Indsendt :





Ingredienser:
 Mørdej:
300 g.hvedemel
100 g.flormelis
150 g.stuetempereret smør
1 æg
 
 Vanilje creme:
2.5 dl.sødmælk
0.5 vanilje stang
35 g.sukker
20 g.maizena
40 g.æggeblomme (2 stk.)
 
 Glasur:
150 g.flormelis
 En anelse vand
 
 Pynt & opbygning:
150 g.jordbær marmelade
4 dl.piskefløde til flødeskum
30 g.finthakkede usaltede pistacie kerner
2 friske jordbær til pynt
 


Opskrift:

Mørdej:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time. Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel.
Dejstykket udstikkes i ca. 20 stk. cirkler á ca. 7 cm. i diameter. Anvend gerne et glas eller lign….
Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 - 10 minutter. Bundene afkøles på en bagerist.

Vanilje creme:
2 dl. af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret & mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena & den resterende ½ dl. mælk piskes godt. Tilsæt ægge blommerne & pisk igen.
Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens.
Afkøl cremen helt i køleskab - minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag).

Opbygning:
Piskefløden piskes til flødeskum (ikke for stiv). Flødeskummet kommes op i en sprøjttepose med stjerne tyl & sprøjtes sirligt i en høj krans på de 10 bunde. (Læg sprøjteposen med fløde-skum i køleskabet imens medaljerne bygges videre op…).
Fyld 1 tsk. god jordbær marmelade i hver flødeskums krans. Den iskolde vaniljecreme piskes lind med et piskeris & kommes ligeledes op i en sprøjtepose med en mindre tyl. (Anvend gerne en engangssprøjtepose uden tyl!!).
Vaniljecremen sprøjtes i flødeskums-kransen ovenpå marmeladen, således at "hullet" er helt fyldt ud.
De 10 mørdejs "låg" stryges med glasur & drysses med finthakkede pistacie. "Lågene" lægges på som top. Afslut med en lille fløde rosette & en lille skive friskt jordbær. Opbevares i køleskab indtil servering.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (43 stemmer)

Opskriften er vist 74440 gange,
og udskrevet 1361 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gitte Nielsen   -  2017-08-10 15:22:24
Det er en gammel opskrift kan huske den 50år tilbage de er bare så anvendelig prøv selv Gitte


Lillian  -  2014-08-15 22:30:08
Fantastiske medaljer. Smager fantastiske og en fordel er at selve den færdig bagte kagedel kan holde sig super sprød i mere end 8 dage i lufttæt beholder. Så de kan laves i god tid forinden og lægges sammen når man skal have en medalje eller hindbærsnitte :)