Chokoladekage med blåbær

Chokoladekage med blåbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Lea

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Blåbær sylt:
200 g.blåbær
100 g.sukker
0.5 citron (saften)
0.5 vaniljestang
 
 Hvid creme:
5 dl.piskefløde
4 husblas, blade
150 g.hvid chokolade
5 dl.koldt vand
 + alt blåbær sylt
 
 Chokoladebund:
175 g.smør
1 dl.vand
300 g.sukker
0.5 vaniljestang
4 æg
200 g.hvedemel
75 g.god kakao
1 tsk.bagepulver
 + en anelse flormelis til anretningen
 
Opskrift:
Blåbær sylt:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronsaft og blåbær småkoger uden låg ca. 15 minutter og gryden tages af varmen. Den tomme vaniljestang tages op og sylten blendes kort med en stavblender. Afkøles helt i køleskab, minimum 2 timer, eller gerne til næste dag.

Hvid creme:
Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde.
Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål. Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Passér cremen gennem en sigte.
Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.

Chokoladebund:
Smør og vand smeltes i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, sukker og æggene piskes til tyk æggesnaps. Hvedemel, kakao og bagepulver blandes sammen og sigtes op i den tykke "snaps". Vend forsigtigt rundt. Tilsæt det smeltede smør-vand men der stadig vendes forsigtigt i dejen.
1 stk. silikone eller spring form (ca. 24 cm. i diameter) smøres godt og jævnt med olie og dejen fordeles heri og stryges jævnt ud. Bages ved 175 grader til den har sat sig og giver efter ved let tryk, ca. 35 - 40 minutter. Bages bunden i silikoneform er det en stor fordel af nedfryse den bagte bund fuldstændigt inden bunden befries fra formen. Placér den bagte, kolde bund på det fad, den skal serveres på.

Anretning:
Den helt kolde hvide creme piskes let med en håndmikser. Den helt kolde blåbær sylt vendes i, til blåbærcremen er ensartet. Blåbærcremen kommes op i en sprøjtepose med en stor glat tyl i og sprøjtes ud i "bomber" på chokolade bunden. Lad endelig "bomberne", hænge let sammen.
Kagen stilles kort i fryseren eller et par timer i køleskab, inden kakao sigtes over og inden udskæring samt servering.

karakterer:
Opskriften er vist 10351 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu