| |
|
Æble/Tosca Kage
Æble/Tosca Kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | Dej: Dej: | 150 | g. | smør (blødt)150 g. smør (blødt) | 150 | g. | sukker150 g. sukker | 2 | | æg2 æg | 1-2 | tsk. | Vanillesukker1-2 tsk. Vanillesukker | 350 | g. | hvedemel350 g. hvedemel | 4 | tsk. | bagepulver4 tsk. bagepulver | 1 | dl. | mælk1 dl. mælk | 4 | | æbler4 æbler | | | | | | Topping: Topping: | 100 | g. | mandelsplitter/hakkede nødder100 g. mandelsplitter/hakkede nødder | 75 | g. | smør (blødt)75 g. smør (blødt) | 75 | g. | sukker75 g. sukker | 3 | spsk. | fløde3 spsk. fløde | 1 | spsk. | sirup (helst lys)1 spsk. sirup (helst lys) | 1 | spsk. | hvedemel1 spsk. hvedemel | 1 | tsk. | stødt kanel1 tsk. stødt kanel | | | |
| |
Tænd ovnen på 200 grader og smør en springform (ca. 26 cm.) med smør.
Rør smør og sukker cremet, rør æggene i ét af gangen.
Tilsæt vanillie. Siget mel med bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Fyld dejen i formen.
Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus. Tryk dem godt ned i dejen og sæt kagen i ovnen i 45 min
Kom ale topping ingredienserne i en gryde og giv det et opkog.
Fordél det over kagen, skru op på 250 grader og bag yderligere i ca. 10 min.
Stil kagen på en rist og lad den hvile 10 min.
Skær kanten fri med en kniv, tag kagen ud af formen og lad den afkøle på risten.
Tips:
Arbejdstid: 45 min.
bagetid: 1 t.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 7690 gange, og udskrevet 169 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Birgitte Toft Hansen - 2019-09-25 17:43:01 Er kagen fryseegnet?
Riskage1987 - 2010-09-22 08:38:58 Toppingen vil jeg råde folk til at gange op med 2 for at det passer
Riskage1987 - 2010-09-20 19:40:52 kan røres i en røremaskine
|
|