Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grønlandsk kaffe I

Grønlandsk kaffe I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Kaffe

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Kaffe

Oprindelsesland : Grønland

GrønlandIndsendt :



Ingredienser:
 Friskbrygget kaffe
1 stor snapswhisky
2 snapsecaluha
1 snapsGran Manier
 et par spiseskeer flødeskum
 
Opskrift:
Hæld whiskyen i et rummeligt glas. Varm den over en spritflamme, antænd den kort, sluk med en kop kaffe. Tilsæt kaluha. Top med flødeskum.

Hæld Gran Manier op i en sovseske og varm det over spritflammen. Når det er antændt hældes det over flødeskummen.

Kunsten er at trække den brændende stråle (nordlys) så lang som mulig.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (116 stemmer)

Opskriften er vist 49137 gange,
og udskrevet 690 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

BSP  -  2013-10-09 01:36:33
Jeg har siden 1987 kommet meget i Grønland. Opskriften er lige som den skal være, det er ægte Grønlandsk. Cognac er kun fordi Whiskyen er sluppet op og kan selvfølgelig bruges :-) Whisky, kaffe, kahlua, flødeskum og grand magnier i nævnte rækkefølge er den rigtige måde !

opfinderen bag grøndlansk kaffe  -  2010-03-29 09:51:16
whisky er ikke rigtigt ,det er COGNAC men de to andre kommentar fra henrik og knud er rigtige

Knud Erik Jensen  -  2007-03-02 11:34:09
Fra en grønlandsk tjener har jeg fået oplyst at den mørke kaffe symboliserer polarnatten, den brændende Grand Magnier symboliserer det smukke nordlys og den hvide fløde symboliserer sneen fra isfjeldene. Drinken er lige så fortryllene som denne maleriske beskrivelse

SS  -  0000-00-00 00:00:00
smager fint

Henrik Linér  -  0000-00-00 00:00:00
Det er whisky blandet med kahlua der varmes op sammen således at sukkert i kahluaen krysstaleceres og blander sig med whiskyen, derefter kaffe

  -  0000-00-00 00:00:00
Sød, varm og kalorierig