Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Alletiders banankage med karamelglasur

Alletiders banankage med karamelglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Annika

Indsendt :


Alletiders banankage med karamelglasur, billede 4 Alletiders banankage med karamelglasur, billede 1 Alletiders banankage med karamelglasur, billede 2 Alletiders banankage med karamelglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
275 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
  Karamelglasur:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
2 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Kagen:
Smeltet smør og sukker piskes godt i en skål.
Tilsæt 1 æg af gangen.
Og så de mosede bananer og mælken.
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt og rør det i.

Hældes i en lille smurt bradepande og bages ved 175 grader C. alm. ovn i 45 min.


Glasuren:
Smør, brun farin, vanillesukker og mælk varmes i gryde til smøren er smeltet.
Gryden tages af varmen og flormelissen tilsættes.

Glasuren hældes nu på den afkølede kage.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (72 stemmer)

Opskriften er vist 75495 gange,
og udskrevet 1751 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20397 (4856 kcal)
KJ pr. Pers. 1699 (404 kcal)
Vægt ialt 1508 gram
Vægt pr. Pers. 125 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1352 KJ (322 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 46.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Camilla   -  2013-08-12 19:18:06
bedste opskrift. mmh lavede muffins halvdelen med chokolade stykker i og den anden halvdel med chokolade oven på. virkelig den bedste opskrift, bagte en anden i går som var til og smide ud men så faldt jeg for denne.

  -  2012-10-14 14:04:11
Jeg brugte kaffe i stedet for mælk til glasuren :o)

Cecilie  -  2012-08-14 12:39:59
Den er så god den smager så godt, den kage den flyder i min mund som en reegnbue giver den 10 stjerne!!

kaj  -  2012-03-07 06:27:39
mega god kage!!!

Annika Kielstrup Jørgensen  -  2011-10-16 11:56:20
Lækker og saftig kage. Lige noget for mig og mine veninder.

jasmin   -  2011-07-12 21:52:50
nøj den var god det syntes min familie også og vi gav den 6 karakter hilsen jasmin

Claus  -  2011-01-30 12:47:35
Nøøøøøj hvor er den god.. Jeg har allerede lavet den 3 gange nu.. Hvis der ikke er andre end mig der har tænkt på det så prøv at komme ca. 100 gr. hakket mørk chokolade i.. det giver lige et ekstra lille kick til den i forvejen søde kage.. god fornøjelse..

Sofie  -  2011-01-23 17:25:06
den ser rigtigt god ud.

Annika  -  2010-09-14 00:29:08
Det er mig som idag har indsendt denne opskrift. Og efter jeg gjorde det, eksperimenterede jeg lidt. Prøvede ta lave den bare lidt sundere, flere fibre og mindre fedt. Brugt 1½ dl. flydende margarine, kunne måske også have været olie, istedet for de 150 gr. smør. Og i stedet for 275 gr. hvedemel, brugte jeg 100 gr. hvedemel 100 gr hvid hvede 75 gr. grahamsmel Og kagen blev fantastisk. Er du ikke til den helt super søde glasur så forsøg med noget andet. Tror jeg næste gang skal have en meget fyldig og mørk chokolade smeltet på toppen... Mums :o)