Dessert chokoladekage 02

Dessert chokoladekage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :
Dessert chokoladekage 02, billede 4 Dessert chokoladekage 02, billede 1 Dessert chokoladekage 02, billede 2 Dessert chokoladekage 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
6 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
Opskrift:
Smør og chokolade smeltes sammen, og afkøles. Æggeblommer og 3/4 af sukkeret piskes hvidt. Æggehviderne piskes stive, og tilsæt så det sidste sukker under fortsat piskning.

Den smeltede smør og chokolade røres med æggeblommerne, som igen vendes forsigtigt sammen med de stiftpiskede æggehvider.

3/4 af cremen hældes i en smurt springform og bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. Kagen tages ud og afkøles.

Den sidste creme hældes over den afkølede kage som så drysses med kakao.


karakterer:
Opskriften er vist 50148 gange,
og udskrevet 519 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15334 (3651 kcal)
KJ pr. Pers. 1916 (456 kcal)
Vægt ialt 888 gram
Vægt pr. Pers. 111 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1726 KJ (411 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 27.2 gram
Kulhydrat 37.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2017-10-05 15:09:39
Opskrift fra kniven for struben med bo bech, bornholmerfærgen

  -  2012-12-17 17:57:27
kan den laves dagen inden den skal bruges?

kamilla  -  2012-02-27 17:24:59
den er rigtig god og smager godt jeg ville lave dobbelt kage hvis jeg var jer! :D

Per  -  2012-02-15 21:46:39
Det lyse på toppen er revet hvis chokolade.