Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Brødskål (Brød til servering af suppe i brød)

Brødskål (Brød til servering af suppe i brød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 4 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Brødskål (Brød til servering af suppe i brød), billede 4 Brødskål (Brød til servering af suppe i brød), billede 1 Brødskål (Brød til servering af suppe i brød), billede 2 Brødskål (Brød til servering af suppe i brød), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 pk. Tørgær
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt så mælken, det skal være ca. 37 grader C. Bland halvdelen af vandet 37 grader C med gær og rør til gæren er opløst, lad det stå ca 5 minutter. Tilsæt sukker, salt, det sidste vand og mælk/smør. Bland det godt. Tilsæt nu melet lidt efter lidt. Dejen skal være fast og ikke klæbrig. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Pensel æltefadet med olivenolie og vend dejen i dette så overfladen bliver dækket af et tyndt lag olie. Læg et klæde over fadet og stil til hævning et lunt sted ca. 1 time til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned og del den i 4 lige store dele. Ælt hver del lige nok til at forme 4 runde brød. Som sættes på bageplad, 2 boller pr. plade, der skal være plads til at de kan hæve til dobbelt størrelse. Lad brødene hæve yderligere 30 minutter.

Bag brødene i forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 30-45 minutter, afkøles på rist.

Lige før servering skæres toppen af hvert brød og indmaden fjernes forsigtigt, til der er ca. 3 cm. Skal tilbage

Tips:

Brødskåle er bedst til tykke supper som chowder, kartoffel suppe eller chili. Hvis du bruger en tyndere suppe er du nødt til at lade mere brød være for at undgå at det løber ud i bunden.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)

Opskriften er vist 37074 gange,
og udskrevet 486 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14302 (3405 kcal)
KJ pr. Brød 3575 (851 kcal)
Vægt ialt 1507 gram
Vægt pr. Brød 376 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 949 KJ (225 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 42.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gerda  -  2019-06-08 20:00:45
Svær at fylde 2. Gang

martin  -  2018-10-21 01:46:00
1 pakke tørgær er det samme som 50 gram frisk gær.

marmaxv  -  2018-09-17 17:19:59
Hvor meget er 2 pakker tørgær?

Martin   -  2017-10-26 15:52:32
Prøv at skifte vandet ud med mørk øl det giver lige det sidste 😁

Jan  -  2014-01-04 15:17:44
En super opskrift på en super måde at servere suppe på. Overraskede min kone med suppe i brødskål, og hun er vild med det.