laks i 4 skiver med skind, uden ben600 g. laks i 4 skiver med skind, uden ben
3
appelsiner i skiver3 appelsiner i skiver
100
g.
skalotteløg, finthakket100 g. skalotteløg, finthakket
3
dl.
tør hvidvin3 dl. tør hvidvin
3
dl.
fiskebouillon3 dl. fiskebouillon
Smør Smør
Salt Salt
Hvid peber, friskkværnet Hvid peber, friskkværnet
200
g.
porrer i strimler200 g. porrer i strimler
100
g.
østerhat revet i stykker100 g. østerhat revet i stykker
2
appelsiner, skåret i filetter 2 appelsiner, skåret i filetter
8
sherrytomater i halve8 sherrytomater i halve
Opskrift:
Start med saucen, smelt smør på en tykbundet pande og sauter løg. Tilsæt appelsinskiver, hvidvin og fiskebouillon, lad det simre 30 minutter ved svar varme.
Sigt saucen og pres al saften ud af appelsinerne. Kog saucen ind til det halve.
Smelt smør og olie i en tykbundet pande og rist lakseskiverne på skindsiden. Pas på skindet ikke hænger fast. Skru ned for varmen og lad lakseskiverne stege langsomt færdig. Når lakseskiverne er hvide, er de færdige. Krydres med salt og peber.
Svits svampene med på panden. Kom porrer, tomater og appelsinfiléter i den varme sauce 2 - 3 minutter før servering.
Fordel saucen i 4 dybe tallerkner, anret laksen på saucen og server kogte Jasmin ris eller pasta til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7711 gange, og udskrevet 165 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider