Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Key West Cake med mangomousse og ingefær-limecreme

Key West Cake med mangomousse og ingefær-limecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Mango

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : lillejuleaften

Indsendt :





Ingredienser:
 Kagedej:
6 æg
230 g.sukker
1 tsk.vanille ekstrakt
300 g.hvedemel
3 spsk.usaltet smeltet smør
 
 Rom sirup:
60 g.sukker
0.60 dl.lys rom
1.20 dl.vand
 
 Mangomousse:
2 kopfintskåren mango (frisk eller dåse)
1.20 dl.vand
75 g.sukker
2 spsk.uaromatiseret gelatine
2 spsk.lys rom
2.30 dl.piskefløde
 
 Ingefær-lime creme:
4 æggeblommer
115 g.sukker
 Limeskræl
 Limesaft - ca. 0.70 dl.
1 spsk.friskrevet ingefær
3.50 dl.kold piskefløde
 


Opskrift:

Kagedejen:
Forvarm ovnen på 175 c.
Smør eller læg bagepapir i en rund form (20 cm)
Klæk æggene i en varmeresistent skål sammen med sukker og vanille.
Sæt skålen over vandbad og rør til sukkeret er opløst.
Fjern skålen og pisk indtil æggene er fluffy og stive.
Tilsæt gradvist melen og rør dejen til den er fri for klumper.
Tilsæt smør.
Del dejen op i tre portioner og bag dem enkeltvis i 12-14 min.
Når kagen er bagt, køres en kniv rundt langs kanten og kagen tages forsigtigt ud af formen og erstattes med en ny portion dej.

Rom sirup:
Hæld sukker og vand i en lille gryde og sæt den på middel varme.
Rør rundt indtil sukkeren er opløst.
Mixturen skal nu koges indtil det er reduceret til en ½ kop.
Køl af og tilsæt rom.

Mangomousse:
Put mangostykkerne i en gryde sammen med vandet.
Lad det simre og rør jævnligt, indtil mangoen er blød.
Tag gryden af blusset og lad det køle af.
Tilsæt lidt vand og blend det til en puré.
Put gelatinen i et glas og tilsæt rommen. Lad det bløde op i 5 minutter.
Sæt glasset i mikroovn på lav temperatur i 10 sekunder til gelatinen er opløst.
Hæld gelatinen og sukkeret i puréen og pisk til sukkeret er opløst.
Pisk fløden i en anden skål og vend det i mangopuréen.

Ingefær-lime creme:
Pisk æggeblommerne i en gryde. Kom sukkeret gradvist i med ingefær, limesaft og limeskræl.
Sæt gryden på et middelvarmt blus og rør indtil mixturen får en tykkere konsistens.
Sigt mixturen fri for ingefær og limeskræl og put filmplast over og sæt det i køleskabet i en times tid.

Sammenlægning:
1. lag - Tag en af de tre kager, vend den flade side op.
Hæld lidt under halvdelen af rom siruppen over kagen.
Spred halvdelen af mangomoussen over kagen i et jævnt lag.
2. lag - Gentag processen. Først rom sirup, så mango.
3. lag - Put den sidste kage på toppen og hæld det sidste rom sirup over.
Sæt kagen i køleskabet i en time til kagen er ''fast''
Spred ingefær-lime cremen over hele kagen til slut.










karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 5391 gange,
og udskrevet 50 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu