Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jomfruhummer bisque med Pernodflødeskum

Jomfruhummer bisque med Pernodflødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Blikkenslageren

Indsendt :





Ingredienser:
 JOMFRUHUMMERBISQUE:
3-4 Jomfruhummere per person
4 spsk.olivenolie
2 spsk.koncentreret tomatpure
4 tsk.tørret Timian
4 tsk.Paprika (Delikatesse)
0.5 tsk.Karry (Madras)
4 fedHvidløg - i tern
250 g.løg - i tern
300 g.porre - i tern
100 g.Persillerod - i tern
200 g.knoldselleri - i tern
200 g.gulerod - i tern
1 Fennikel - i tern
1 flaskegod halvtør hvidvin
1 dl.Pernod
5 dl.Piskefløde
5 dl.Fiskebouillon
5 dl.Oksebouillon
 Salt
 Peber
 
 PERNODFLØDESKUM:
2.5 dl.Piskeføde
2 spsk.Pernod
1 tsk.friskpresset citron
1 dl.friskhakket Dild
 


Opskrift:

BISQUE:

Tag Jomfruhummerne ud af skallerne. Den sorte tarmstreng på halerne skal fjernes.

Alle skallerne samles i en skål. Halerne i en anden skål som dækkes med film og stilles på køl.

Olien varmes op i en stor gryde. Skallerne kommes i og steges godt igennem. Knus dem med grydeskeen.

Kom hvidløg, timian, paprika og karry på og lad det stege lidt med. Tilsæt tomatpure og brænd den lidt af i gryden. Nu tilsættes Pernod og der flamberes (sluk emhætten imens). Så kommes alle grøntsagerne på, rør herefter godt rundt i gryden og kom så vin og bouillon på. Skallerne skal være dækket, er de ikke det, så kom vand på for resten. Nu skal suppen koge i 25 min. efter nogle minutter skummes med en hulske.

Når tiden er gået, slukkes blusset og suppen står yderligere 10 min og trækker, herefter sies suppen.

Kom fløden ved og kog den roligt ind til den har en cremet konsistens, eller jævn med lidt maizena rørt op i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Halerne man tog fra i begyndelsen, serveres til, enten som de er eller steg dem ved høj varme i 1 min på panden i olie.
server med en skefuld Pernodflødeskum på toppen og et godt brød til.

PERNODFLØDESKUM:

Fløde, Pernod og citron piskes sammen til en let skum, hvorefter dild vendes forsigtig i.

Tips:

REJEBISQUE: Laves som Jomfruhummerbisque, men hummerne erstattes af 1 kg hele koldtvandsrejer som ikke pilles, og lidt ekstra store pillede rejer til at garnere med.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 6758 gange,
og udskrevet 101 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu