Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ægte risotto med champignon

Ægte risotto med champignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : Marianne

Indsendt :


Ægte risotto med champignon, billede 4 Ægte risotto med champignon, billede 1 Ægte risotto med champignon, billede 2 Ægte risotto med champignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
30 g.smør
3 spsk.olivenolie
1 løg
3 dl.risotto ris fx carnaroli
2 fedhvidløg
3 dl.hvidvin
 salt
3 dl.hønsebouillion
200 g.champignoner
65 g.tomatpesto (gerne hjemmelavet)
30 g.parmasan ost
10 g.koldt smør
 
 Pynt:
 friskrevet parmasan
 basilikum
 


Opskrift:

Først stilles alle ingredienser an og gøres klar.
Løgene hakkes fint og hvidløgene endnu finere.
Champignonerne skæres i kvarte.
Hønseboullionen gøres klar.
Parmasanen rives.
Hvidvin og ris måles op, så det også er klart.


Så kan man begynde at lave retten. Tag en tykbundet gryde og smelt de 30 g. smør sammen med olivenolien. Nu svitses løgene til de er klare. Så tilsættes ris og hvidløg som også svitses et par minutter til alt fedtet er opslugtet.
Så tilsættes hvidvinen og salt lidt efter lidt mens der røres rundt.
Så tilsættes boullionen lidt efter lidt, mens der røres rundt.
Tilsæt nu champignon og rør rundt nogen minutter.
Tilsæt nu tomatpesto og rør rundt.

Retten skal konstant røres i så den ikke brænder på. (Det er godt at være to første gang man prøver.)

Til sidst tilsættes parmasan osten og det kolde smør og der røres rundt et par minutter og retten er nu klar til at servere. Den kan eventuelt lige stå og hvile et par minutter.

Det tager ca en halv time at lave.

Kan både spise alene med basilikum og revet parmasan oven på, men også som tilbehør til fx kyllingefile pakket ind i parmaskinke og gerne med tomatsalat til.

Tips:

Den skal helst være ret cremet og risene skal være bløde men der skal alligevel være lidt til tanden - al dente :)




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (13 stemmer)

Opskriften er vist 41366 gange,
og udskrevet 636 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dorte Malthe   -  2017-07-12 10:41:57
Den bedste risotto EVER. Jeg laver den ofte og den er altid populær...


Natascha  -  2013-04-26 08:47:47
DØDLÆKKER!! Serverer den ofte for venner og familie, med kylling og en lækker salat, og den vinder alles kærlighed! Kan anbefales:)