Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Langtidshævede morgenboller 02

Langtidshævede morgenboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Annica

Indsendt :





Ingredienser:
½ pk.gær
5 dl.koldt vand
2 tsk.groft salt
700 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 evt Sesamfrø mel eller birkes til drys
 


Opskrift:

Tidsplan lav dejen aftenen før, og bag bollerne næste morgen, så de kan serveres lune og sprøde.

Smuldr gæren ud i det kolde vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst, og tilsæt salt.

Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen ikke klistrer til bordet mere - den skal æltes ca. 200 gange. læg den i køleskabet i 12-15 timer.

Næste morgen: Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den igennem et par gange. Tril dejen til to pølser, og del dem i otte stykker hver. Tril dem til boller, sæt dem på en bageplade, med pagepapir, og lad dem hæve 30 min.

Tænd ovnen på 225 grader. Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget, og drys evt. med sesamfrø, mel eller birkes.

Stil bagepladerne i midten af ovnen. Bag bollerne ca. 15. min Tag en ud - brug grydelapper. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden af bollen - så er den færdigbagt.

Lad bollerne køle af på en bagerist




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10210 gange,
og udskrevet 150 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu