Langtidshævede morgenboller 02

Langtidshævede morgenboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Annica

Indsendt :     

Ingredienser:
½ pk.gær
5 dl.koldt vand
2 tsk.groft salt
700 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 evt Sesamfrø mel eller birkes til drys
 
Opskrift:
Tidsplan lav dejen aftenen før, og bag bollerne næste morgen, så de kan serveres lune og sprøde.

Smuldr gæren ud i det kolde vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst, og tilsæt salt.

Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen ikke klistrer til bordet mere - den skal æltes ca. 200 gange. læg den i køleskabet i 12-15 timer.

Næste morgen: Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den igennem et par gange. Tril dejen til to pølser, og del dem i otte stykker hver. Tril dem til boller, sæt dem på en bageplade, med pagepapir, og lad dem hæve 30 min.

Tænd ovnen på 225 grader. Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget, og drys evt. med sesamfrø, mel eller birkes.

Stil bagepladerne i midten af ovnen. Bag bollerne ca. 15. min Tag en ud - brug grydelapper. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden af bollen - så er den færdigbagt.

Lad bollerne køle af på en bagerist





karakterer:
Opskriften er vist 11245 gange,
og udskrevet 185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu