Bær/marengs trifli

Bær/marengs trifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Bær - Diverse bær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.sukker
1 Bægerpasteuriseret æggehvide
270-300 g.blandede bær. (Fx. Jordbær hindbær blåbær eller brombær)
3 dl.piskefløde
 Vanilje
 
Opskrift:
Start med at lave marengs dejen.
Sæt ovnen på 130 grader.
Pisk æggehviden stiv, og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
Lav en stor marengs, og bag dem ca. 30-40 min, eller til den er gylden.
Pisk fløden til flødeskum, smag til med vanilje.
Knæk/hak marengs dejen til stykker som er passende til jeres valg af glas.
Start med at putte lidt af marengsen i bunden af glasset først, put herefter lidt bær over, og en smule flødeskum, fortsæt til glasset er fyldt, og put evt. hvis der er flere bær tilbage, et par på toppen.
Kan sagtens sættes på køl et par timer før gæsterne kommer, men bør absolut ikke laves en dag i forvejen.

Tips:

Har man ikke tid, (eller lyst) til at bage en marengs fra bunden, kan man sagtens købe 2 marengsbunde i supermarkedet og hakke den groft.

Er man ikke til disse "lag", kan flødeskummen, bærrene og marengsen sagtens blandes i en stor skål, og bagefter fordeles på glas.

Et sundere alternativ til flødeskummen kunne være græsk yoghurt, her behøves der dog ikke at puttes vanilje i.





karakterer:
Opskriften er vist 11133 gange,
og udskrevet 197 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-26 19:13:35
Mine gæster var vilde med det!

  -   2010-08-03 22:14:03
3 ord - let, lækker og frisk! :-)