Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Luftige bløde boller med græsk yoghurt

Luftige bløde boller med græsk yoghurt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Yoghurt

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Karinac

Indsendt :





Ingredienser:
2.5 dl.Vand
2.5 dl.Græsk yoghurt
50 g.Gær
3-5 spsk.Sukker (efter behag)
2 tsk.Salt
 Hvedemel
1 Æg
2 dl.Olie
 


Opskrift:

Bland græsk yoghurt og vand, udrør gær, sukker og salt heri.
Tilsæt mel, til blandingen er som havregrød.
Æg og olie røres/æltes i.
Tilsæt endnu noget mel, til dejen har en god konsistens (må godt klistre en lille smule)
Lad dejen hæve 15 min.
Ælt den igennem.
Lad den hæve endnu 15 min.
Del dejen i 20 stk. og virk dem op til boller.
Lad dem efterhæve 30-45 min.
Bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 min.
Afkøles på en rist.

Tips:

Når jeg bager boller, giver jeg dem altid et lille tryk med vand på fingrene, så tørre de ikke ud under eftehævningen (bruger aldrig æggestrygelse el. lign. Ej, heller viskestykker under efterhævningen) og bollerne får en pæn facon og overflade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 28436 gange,
og udskrevet 398 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Johanne   -  2016-02-16 13:45:58
Super let opskrift som giver nogle virkelig lækre boller med en god "blød" konsistens lige som man gerne vil have en yougurth-bolle skal være. Jeg brugte 700-800g mel og lavede 20 boller med 4 forskelligt slags fyld. 5 med kerner (solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner og sesam), 5 med hakket 70% kakao og sukkerstrøsel, 5 med müsli, rosiner og valnødder og 5 med ost. Alle blev rigtig gode!


  -  2015-05-06 22:03:02
hvor meget mel skal der lige bruges


Sofie  -  2012-01-04 15:47:52
Vildt lækre. Bliver altid spist hurtigt af familien.


  -  2010-10-07 09:02:00
Hvornår kommer gæren i? Er der ikke noget der skal varmes?