Luftige bløde boller med græsk yoghurt

Luftige bløde boller med græsk yoghurt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Yoghurt

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Karinac

Indsendt :     

Ingredienser:
2.5 dl.Vand
2.5 dl.Græsk yoghurt
50 g.Gær
3-5 spsk.Sukker (efter behag)
2 tsk.Salt
 Hvedemel
1 Æg
2 dl.Olie
 
Opskrift:
Bland græsk yoghurt og vand, udrør gær, sukker og salt heri.
Tilsæt mel, til blandingen er som havregrød.
Æg og olie røres/æltes i.
Tilsæt endnu noget mel, til dejen har en god konsistens (må godt klistre en lille smule)
Lad dejen hæve 15 min.
Ælt den igennem.
Lad den hæve endnu 15 min.
Del dejen i 20 stk. og virk dem op til boller.
Lad dem efterhæve 30-45 min.
Bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 min.
Afkøles på en rist.

Tips:

Når jeg bager boller, giver jeg dem altid et lille tryk med vand på fingrene, så tørre de ikke ud under eftehævningen (bruger aldrig æggestrygelse el. lign. Ej, heller viskestykker under efterhævningen) og bollerne får en pæn facon og overflade.





karakterer:
Opskriften er vist 38162 gange,
og udskrevet 502 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-19 20:09:15
Der står ikke hvor meget mel der skal bruges

  -   2016-02-16 13:45:58
Super let opskrift som giver nogle virkelig lækre boller med en god "blød" konsistens lige som man gerne vil have en yougurth-bolle skal være. Jeg brugte 700-800g mel og lavede 20 boller med 4 forskelligt slags fyld. 5 med kerner (solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner og sesam), 5 med hakket 70% kakao og sukkerstrøsel, 5 med müsli, rosiner og valnødder og 5 med ost. Alle blev rigtig gode!

  -   2015-05-06 22:03:02
hvor meget mel skal der lige bruges

  -   2012-01-04 15:47:52
Vildt lækre. Bliver altid spist hurtigt af familien.

  -   2010-10-07 09:02:00
Hvornår kommer gæren i? Er der ikke noget der skal varmes?