Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Håndværkere 02

Håndværkere 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : sameuel

Indsendt :




Ingredienser:
62.5 g.gær
7.5 dl.lunkent sødmælk
1.25 kg.proteinrigt hvedemel
1.25 spsk.salt
1.25 spsk.sukker
62.5 g.smør
1.25 spsk.olie
 


Opskrift:

Opløs gæren i det lunke mælk og tilsæt derefter tilstrækkeligt med mel til, at dejen kan æltes for hånd. Tilsæt hefter salt og sukker.

Ælt dejen i ca. 5 minutter hvorefter du tilsætter smøret. Tilsæt løbende mel og smør således at dejen bliver tykkere uden dog at blive stiv.

Tag dejen ud og lig den på et meldrysset bord. Efter ca. 10 minutter med æltning bør dejen være blød, elastisk og glat og den bør kunne slippe din hånd uden problemer.

Smør lidt olie ind i en høj skål, og vend dejen over i denne.

Dejen skal nu stå i ca. 4 timer ved stuetemperatur eller koldere, eller til den har hævet til min. 2. gange oprindelig størrelse.



Hæld dejen ud på et meldrysset bord, tryk dejen sammen og del den i tre stykker og form tre lange brød på ca. 35-40 cm. Skær otte stykker af hver af de tre brød, med et skrå snit fra højre mod venstre og derefter fra venstre mod højre således at hvert nyt brød får en bred og en smal side. Plasser rundstykkerne på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve til minimum dobbelt størrelse.



Før bagning pensles håndværkene med æg og drys over med birkes eller sesamfrø.

Bag håndværkerne på en rist langt nede i ovnen ved ca 220 grader i ca. 15 minutter.

Når håndværkerne er ved at være godt brune kan man evt. dække dem til med aluminiumsfolie.


Tips:

Server og nyd dine dejlige håndværkere




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4525 gange,
og udskrevet 53 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu