Marengskage med frugt

Marengskage med frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : NEJ

Indsendt af : Sif

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 æggehvider
250 g.sukker
150 g.grofthakkede mandler
50 g.knuste tvebakker
 
 Likørflødeskum:
4 dl.piskefløde
4 spsk.orangelikør
2.5 spsk.flormelis
1 ds.ferskner fra dåse (ca. 540 g)
100 g.blåbær
150 g.hindbær
150 g.brombær
 
 Pynt:
 friske citronmelisseblade
 
Opskrift:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 2 min. til marengsblandingen bliver sej. Vend forsigtigt mandler og tvebakker i. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter). Læg 2/3 af marengsblandingen i 6 bunker i cirklen, så den fyldes ud til én bund. Læg resten af blandingen i 5 løse toppe rundt omkring på bagepladen. Bag bund og toppe midt i ovnen. Lad dem køle af.


Likørflødeskum: Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt orangelikør og flormelis i og smag til.


Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte og skær dem i både.


Ved serveringen: Kom 2/3 af likørflødeskummet på bunden. Fordel herpå halvdelen af frugten, de 5 toppe og til sidst resten af flødeskummet og frugten. Pynt kagen med citronmelisseblade og server den straks.


Tips:

Bagetid: Ca. 5 min. ved 150°. Skru ned til 125° og bag videre i ca. 1 time og 10 min.





karakterer:
Opskriften er vist 9340 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu