| |
|
Aspargessuppe med butterdejslåg
Aspargessuppe med butterdejslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | Suppe: Suppe: | 1 | ds. | aspargessnitter (ca. 425g) 1 ds. aspargessnitter (ca. 425g) | 30 | g. | smør 30 g. smør | 3 | spsk. | hvedemel 3 spsk. hvedemel | 7.5 | dl. | hønsebouillon 7.5 dl. hønsebouillon | 2 | dl. | piskefløde 2 dl. piskefløde | 1 | tsk. | groft salt 1 tsk. groft salt | | | hvid peber hvid peber | | evt. | kødboller evt. kødboller | | | | | | Butterdejslåg: Butterdejslåg: | 2 | | butterdejsplader2 butterdejsplader | 1 | | æg1 æg | | | |
| |
Suppe:
Hæld aspargessnitterne til afdrypning.
Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter terning og vand. Lad suppen koge igennem 5 min.
Hæld piskefløde i og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber.
Aspargessnitterne fordeles i suppekopper, suppe hældes over.
Smør den udvendige kant af kopperne med æggehviden.
Butterdej rulles let ud, stikkes ud så de er 1-2 cm størrer end koppen og lægges så over koppen som et låg. Pensles med letpisket æggeblomme.
Kopperne sæætes i ovnen og bager 10-15 minutter til butterdejen er gylden og sprød.
|
|
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 6837 gange, og udskrevet 116 gange.
| |
|
|
Kommentarer
- 2018-09-11 09:43:05 Skal man prikke et hul i butterdejspladen nå man har det som låg til suppe
|
|