Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boller 15

Boller 15, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
2.5 dl.mælk
50 g.gær
1 æg
25 g.plantemargarine
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
450 g.hvedemel
 


Opskrift:

Smelt margarinen
Rør margarinen i mælken
Tilsæt ægget
Rør gæren i blandingen-rør til gæren er opløst
Tilsæt salt og sukker
Rør det hele
Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør godt
Tilsæt mel lidt efter lidt, slut med at ælte dejen i hænderne
tilsæt mere mel og ælt indtil dejen er glat og blank
Stil dejen til hævning 30 minutter
Ælt dejen igennem-tilsæt eventuelt lidt mere mel
Form ca. 12 boller af dejen
Sæt bollerne på bagepapir på plade og lad dem hæve 15 min.
Pensel bollerne med sammenpisket æg
Bag bollerne midt i ovenen ved 200 grader i ca. 15 minutter




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11071 gange,
og udskrevet 195 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nina M  -  2012-01-14 11:41:31
Lidt kardemomme gør altid godt i en bolledej som denne. Prøv selv. Tilføj ca en tsk kardemomme, det er godt.


Mads  -  2011-03-26 00:08:58
En rigtig god opskrift. Jeg har lavet lidt om på den. Hvis man putter gæret i før æget kan man beder se om gæren bliver rørt helt ud i mælken som jeg har lunet til ca 37 grader. Det er heller ikke nødvendigt at lade dejen hæve 30 min inden man ruller bollerne. Hvis man ruller bollerne med det samme og lader dem hæve i 30 min i stedet for 15 min får man også et rigtig godt resultat.