Lumholdts fiskeforret

Lumholdts fiskeforret , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
200 g.Hellefisk
200 g.Rødtunge
1-2 fiskeskrog (rødspætte)
5 peberkorn
1 løg
 dl.fløde
2 dl.hvidvin
8 kartofler
½ squash
2 gulerødder
1 persillerod
 frisk spinat
 olivenolie
100 g.friskreven (parmesan)ost
 salt
 peber
 
Opskrift:
Fiskeskrog, peberkorn, løg + 3 dl vand bringes i kog - skummes - simrer svagt i 20 min. Sies gennem vat. Koges - sammen med hvidvin - ind til det halve. Fløde tilsættes og koges igennem til "lidt tyk" konsistens. Salt og peber.

Squash, gulerod og persillerod skæres i små tern og dampes i 5 min.

Spinat skylles og blancheres. Hakkes groft.

Fisk skæres i mundrette stykker. Svitses i olivenolie i ½ min på hver side.

Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver. 4 ovnfaste portionstallerkener smøres med olie. Kartofler arrangeres smukt i rosette-mønster. Salt og peber. 15 - 20 min i ovn ved 200 grader (kartoflerne skal lige være nok).

Spinat lægges i midten. Grøntsagerne ligeledes - som en fuglerede. Derefter fiskestykkerne. Saucen hældes ved, så kartoffel-rosetten næsten dækkes. Til sidst reven ost. Gratineres i ovn ca 15 min. Godt brød til. Og hvidvin.

En smuk, farverig og velsmagende forret, hvor ingredienserne (fisk og grønt) kan tilpasses årstid og temperament.





karakterer:
Opskriften er vist 35860 gange,
og udskrevet 315 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu