Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Birkes med sødt fyld – københavnerbirkes

Birkes med sødt fyld – københavnerbirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 14 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
3 dl.vand
1 æg
1.5 tsk.groft salt
425 g.hvedemel
 
 Envidere:
200 g.smør
 
 Pensling:
 Æg
 
 Drys:
 Blå birkes
 
Opskrift:
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt æg og salt. Bland melet i lidt efter lidt til dejen har en passende konsistens, den er ret blød. Slå og ælt dejen sammen og lad den så hvile 150 minutter. Rul dejen ud til en stor firkant. Tag smørret fra køleskabet, læg det mellem 2 stykker smørrebrødspapir og rul det ud til en firkant i ca. 1 cm´s tykkelse. Læg smørret på skrå midt på dejen. Fold de fire hjørner ind over smørret til midten. Rul dejen let og læg den sammen i 3 lag. Lad den hvile i 15 minutter i køleskabet. Rul atter dejen ud. Fold den i 3 lag og lad den hvile koldt 15 minutter igen. Gentag udrulning og foldning mindst 3-4 gange, men gerne flere, jo flere gange dejen rulles og foldes jo mere let og bladet bliver det færdige bagværk.

Del dejen i 2 dele og rul hver del til et aflangt stykke ca. 25*40 cm. Riv marcipanen og fordel den ned langs midten af hvert dejstykke. Fold i 3 lag på langs og del hver stykke i7-8 birkes. Lad dem efterhæve 20 minutter. Pensl med æg og drys med blå birkes.

Bag morgenbrødet i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader C i 18-20 minutter.

Tips:

Marcipan kan erstattes med remonce rørt af smør og flormelis og evt. tilsat finthakkede mandler


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1806 gange,
og udskrevet 45 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu