Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ærøske tvebaksboller

Ærøske tvebaksboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jeanette

Indsendt :



Ingredienser:
1 posetvebakker
 
 Ris-vælling lavet af:
5 dl.mælk
60 g.rismel
 
 lidtsalt
75 g.smør
4-5 æg
 
 evt.kanel
 
Opskrift:
En pose knuste tvebakker (el. rasp svarende til indholdet af en pose tvebakker) Ris-vælling lavet af en halv liter mælk og 60 gr. rismel (ca. en halv kop). Konsistensen skal være en lind vælling.

De knuste tvebakker blandes i vællingen. Der tilsættes lidt salt, 75 gr. smør og 4-5 æg afhængig af størrelsen. Det smager godt med et par drys kanel.

Bollerne formes i hånden med en dessertske, som er dyppet i det varme saltvand (ca. en halv tsk. salt pr. liter vand). De må - som anført - ikke bulderkoge, men kogningen kan dæmpes ved at hælde lidt koldt vand i. Når bollerne kommer op til overfladen, er de færdige.

Tips:

Her på Ærø kalder vi rismelsboller for »tvebaksboller«, og de bruges ofte i oksekøds- og hønsekødssuppe sammen med kød og melboller. Det gør jeg dog ikke, men bruger dem i hyldebærsuppe, hvor de er fremragende.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4108 gange,
og udskrevet 94 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu