Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Svinkløv valnøddelagkage

Svinkløv valnøddelagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Svinkløv valnøddelagkage, billede 4 Svinkløv valnøddelagkage, billede 1 Svinkløv valnøddelagkage, billede 2 Svinkløv valnøddelagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Glasur:
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
8 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Fløden piskes til flødeskum. Valnødder og chokolade hakkes.

Flødeskum, valnødder (gem 10-20 til pynt) og chokolade vendes sammen. Flødeskummet fordeles mellem lagkagebundene, der skal ikke flødeskum på toppen.

Rør kogende vand, Nescafe og flormelis til en glasur som smøres ud på toppen i et jævnt lag.

Pynt med hele valnødder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (28 stemmer)

Opskriften er vist 112053 gange,
og udskrevet 3163 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19922 (4743 kcal)
KJ pr. Pers. 2490 (592 kcal)
Vægt ialt 1119 gram
Vægt pr. Pers. 139 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1780 KJ (423 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 31.9 gram
Kulhydrat 30.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gurli Andersen  -  2019-05-11 19:50:11
I 1971 var opskriften i Bo bedre, da bagte jeg den til et sølvbrudepar, da hed den Valnøddelagkage, så jeg blev meget forbavset da jeg for nogle år siden fandt ud af at den er blevet til Svinkløvkagen, jeg har lige lavet en kæmpestor en til i morgen MORS DAG?

Birgit Ravn  -  2016-10-04 15:41:57
hvor lyder den lagkage godt, jeg skal prøve den

Søsser   -  2016-06-06 20:07:07
Skal den laves samme dag som den skal bruges og evt hvor lang tid i forvejen Tak

Peter  -  2015-01-03 15:15:29
Den bliver mere frisk, hvis der i flødeskummet kommer Passionsfrugt i.

Sd  -  2012-07-11 20:01:49
Der skal også vaniljesukker i cremen :)

kokkeelev  -  2011-12-28 00:11:21
jo bundene kan stænkes med mørk rom eller cognac

Louise  -  2010-08-25 16:44:26
Mmm.. lækkert at denne fabelagtige opskrift er endt herinde.! Er der egentligt ikke rom i den oprindelige udgave?