Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Verdens bedste brød

Verdens bedste brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Verdens bedste brød, billede 4 Verdens bedste brød, billede 1 Verdens bedste brød, billede 2 Verdens bedste brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Gær
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt og rør det sammen med en grydeske, det må gerne være lidt klumpet. (Konsistens vådere en normalt brød)

Stil nu dejen under låg ved stue temperatur i ca. 8-12 timer.


Dejen hæles ud på et bord med mel og foldes ind mod midten 4 gange og derefter lægges dejen i et olieret fad som filmes og stilles til hævning yderligere 2 timer.

Inden de 2 timer er gået tændes ovnen på 250 grader. Sæt en gryde med låg ind i ovnen i ca. 30 min.

Den varme gryde tages ud af ovnen og dejen hæles forsigtig i gryden. Gryden med låg stilles i den varme ovn i 30 min. og derefter tages låget af og brødet bager yderligere 20 min. uden låg.

Klar til servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9936 gange,
og udskrevet 206 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8856 (2108 kcal)
KJ pr. Brød 8856 (2108 kcal)
Vægt ialt 1108 gram
Vægt pr. Brød 1108 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 799 KJ (190 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 41.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Laura  -  2012-01-05 15:04:22
Rigtig lækkert brød. Spiser det næsten hver morge og bliver aldrig træt af det.. Man skal bare passe på at man ikke kommer hverken for lidt eller for meget salt i dejen.. Ellers bliver det ikke alid godt..;-)