Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gittes hjemmebagte, saftige kernerugbrød

Gittes hjemmebagte, saftige kernerugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 3 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Gitte

Indsendt :



Ingredienser:
  Surdej:
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
600 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Dej 1:
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
800 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  surdej
   
  Rugbrødsdej:
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
200 gram Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
300 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
500 gram Rugkerner. skårne/knækkede
100 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

400 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Surdej:
Rør ingredienserne sammen og lad det stå tildækket ved køkkentemperatur i 2 døgn. (laves kun første gang du skal bage brødene).

Dej 1:
Rør ingredienserne sammen. Lad det stå tildækket ved køkkentemperatur i ca. 12 timer. Husk at tage 3-5 dl fra til næste bagning som opbevares i køleskab (5 C).

Rugbrødsdej:
Dej 1 og rugbrødsdejen røres sammen til en tyk "grød" og kommes i 3 store (oliesmurte) rugbrødsforme. Tildækkes af viskestykke og står 5-8 timer (eller natten over).

Pensles med vand og prik med gaffel. Bages ved 275 C i 5 minutter, herefter ved 175 C i 1½ time på nederste ovnribbe.

Tages ud af formene og pakkes i fugtige viskestykker. Afkøles på rist.

Opbevares i husholdningsposer.

Tips:

3 store brød


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (14 stemmer)

Opskriften er vist 41740 gange,
og udskrevet 1261 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 62867 (14968 kcal)
KJ pr. Brød 20955 (4989 kcal)
Vægt ialt 7384 gram
Vægt pr. Brød 2461 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 851 KJ (202 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 34.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mette Gaasedal  -  2014-03-22 17:43:30
Super lækkert brød. Jeg er nu i gang med at bage det for anden gang :) Denne gang bliver det "kun" en halv portion. Det var ret bøvlet at stå med flere skåle fordi portionen var så stor. (jeg fik 5 store brød ud af det) Denne gang vil jeg tilsætte lidt gulerod til noget af dejen :)

Jakob  -  2013-10-25 16:46:46
For mange kærner

Jytte  -  2013-01-23 10:29:00
Hej Skal man bruge al surdejen første gang,

Anders  -  2012-10-09 19:44:41
Hvis man har lavet en surdej, hvor meget skal man så bruge? Kan ikke lige gennemskue hvor mange dl jeg skal bruge i denne opskrift.

  -  2012-03-14 09:22:12
Når der står "1 portion surdej" i dej 1, hvor meget er det så? Jeg går ikke ud fra at det er hele den portion man har lavet?

København  -  2011-09-23 23:47:36
N_1983: Mht til surdej. Så gem en lile del, brug 20 g til ny surdej og lad stå i 12 timer. Fyld 'Dej 1' på og lad stå i 12 timer. Derefter i form i 8 timer - har brugt stuetemperatur.

N_1983  -  2011-08-30 12:58:48
Der står at man skal gemme 3-5 dl af dej 1, som så er surdej man skal bruge til næste bagning. Men det fylder da meget mindre end den originale mængde surdej, man lavede første gang (1 l væske og 600 g rugmel). Så jeg gætter på at man skal "fodre" surdejen med lige dele mel og væske til man når vægten på den originale surdej?

N_1983  -  2011-08-30 11:29:26
Går fluks i gang med surdejen, men har læst et andet sted at hvis man vil have at surdejen også kan bruges til andet end rugbrød, kan man lave den af halvt hvedemel og rugmel. Så det vil jeg gøre. Mit spørgsmål går på: om når rugbrødene kommer i formene, skal de så stå og hæve natten over i stuetemperatur eller på køl?

København  -  2011-08-11 16:34:57
Perfekt, hele arbejdet værd. Lavede halv portion og fik 2 stk.

Gerda  -  2011-08-09 14:00:04
jeg forstår ikke 3½ l væske til den mængde mel, det bliver det rene plæver, hvad gør jeg fejl. mvh Gerda

Gitte  -  2011-07-11 13:28:38
Hvor længe kan surdejen holde sig i køleskabet?

benthe  -  2011-03-20 11:30:26
Kan se der er mange kerner i, ved nogen om det minder om bagerens nye typer rugbrøb, såsom oldtidsrugbrød eller vikingerugbrød.

  -  2011-03-13 09:51:18
Fantastisk, børnene spiser det uden pålæg. Har nu bagt det 5 gange. Aldrig mere køberugbrød.

Rie  -  2010-10-23 19:43:54
Helt super lækkert rugbrød. Har bagt det i går. Smager som rugbrød skal smage. Tak for opskriften.