carob (johannesbrødkernemel)20 g. carob (johannesbrødkernemel)
15
g.
salt15 g. salt
6
g.
koriander6 g. koriander
75
g.
solsikkefrø75 g. solsikkefrø
75
g.
boghvedegryn75 g. boghvedegryn
Opskrift:
Dagen før fremstillingen:
Surdej:
hæld quinoafrøene i en skål
overhæld frøene med kogende vand og omrør ca. et minut
kom frøene i en sigte og skyl med rigeligt vand
rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt surdejens øvrige ingredienser
dæk skålen med et fugtigt klæde og stil den ved stuetemperatur til næste dag.
Fremstillingsdagen:
Dej:
blend hørfrøene, tilsæt sveskerne og blend igen
hæld blandingen i en skål til røremaskine
tilsæt surdejen og de øvrige ingredienser, sigt carob inden det tilsættes
rør dejen sammen på en røremaskine med dejkrog i ca. ti minutter
beklæd to et-liter folieforme med bagepapir
hæld dejen i formene og lad den hæve tildækket i ca. en time
forvarm en varmluftsovn til 225°C
bag brødene ved 175°C varmluft i ca. en time på nederste ovnribbe
vend brødene ud på en rist og lad dem køle af.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.7
(10 stemmer)
Opskriften er vist 28636 gange, og udskrevet 772 gange.
Kommentarer
M Knudsen - 2019-11-19 15:37:18 Rugbrød uden rugmel? Det er ikke et rugbrød blot et brød.
pn - 0000-00-00 00:00:00 Ændring: Boghvede indeholder gluten som dog er under den mindsteværdi som staten har sat for "glutenfrie" produkter!
pn - 0000-00-00 00:00:00 boghvede indeholder IKKE gluten iflg. fødevaredirektoratet og Dansk Cøliaki forening
lee - 0000-00-00 00:00:00 boghvede indeholder også gluten..
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider