Hvedeknopper 02

Hvedeknopper 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Marianne

Indsendt :      Red :
Hvedeknopper 02, billede 4 Hvedeknopper 02, billede 1 Hvedeknopper 02, billede 2 Hvedeknopper 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær, frisk
550 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 tsk. Kardemomme, stødt
   
Opskrift:
Smelt smørret og tilsæt vandet. Rør ægget heri og smuldre gæren i.

De tørrer ingredienser blandes, og dejen æltes blank og smidig cirka 6-10 min. Dejen står 15-20 min. et lunt sted

Form 12 boller og sæt dem tæt i en lille bradepande. Bollerne efterhæver 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde.

Bages ved 200 grader C i ca. 20 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Opskriften er vist 15800 gange,
og udskrevet 318 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11889 (2830 kcal)
KJ pr. stk. 990 (235 kcal)
Vægt ialt 1053 gram
Vægt pr. stk. 87 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1129 KJ (268 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-16 19:43:54
Bruger sødmælk i stedet for vand👍👍