Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rabarbertrifli med Creme anglaise

Rabarbertrifli med Creme anglaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Familien EK

Indsendt :



Ingredienser:
 Mandelmakroner:
250 g.mandelmel
225 g.flormelis
 kornene fra 0.5 stang god vanilje
3 æggehvider
 
 Rabarberkompot:
400 g.rabarber
0.5 stang god vanilje
2 dl.koldt vand
300 g.sukker
 
 Creme anglaise (vaniljecreme):
4 dl.sødmælk
0.5 stang god vanilje
3 æggeblommer
40 g.sukker
 
Opskrift:
Mandelmakroner: Tænd for ovnen på 160 grader og lad den varme op.

Bland mandelmel, flormelis og vanilje­korn i en skål. Tilsæt lidt efter lidt æggehviden og rør dejen sammen, til den er ensartet.

Brug nu en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i små portioner, så hver enkelt dut får samme størrelse som en 5-krone. Bag i ovnen i cirka 15-20 minutter.

Lad makronerne køle helt af på en rist. Gem makronerne i en lufttæt bøtte.

Rabarberkompot: Vask rabarberne og skær dem ud i mindre stykker, størrelsen betyder ikke så meget.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og -korn i en kasserolle med vand og sukker. Kog det hele op.

Bring rabarberne i og kog, men ikke bulder-brage-kog, til kompotten begynder at tykne let. Det tager cirka 15 minutter. Lad kompotten køle lidt ned i et par timer.

Creme anglaise: Kom mælken i en lille kasserolle med den flækkede vanilje­stang. Pisk æggeblommerne sammen med sukker og hæld lidt af den varme mælk over, og hæld så hele hurlumhejet tilbage i kasserollen med mælken.

Over svag varme jævner massen (altså bliver tykkere og tykkere), til den rammer 85 grader - brug termometer. Derefter sigtes den og afkøles straks.

Stil cremen i køleskabet i en lufttæt bøtte.

Og så skal triflien bare samles: Først kommes 3-4 makroner i et stort glas. Fyld op med 3-4 spsk. rabarberkompot. Slut af med creme anglaise.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbertrifli

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14624 gange,
og udskrevet 276 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu