Hummercocktail

Hummercocktail, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Hummercocktail, billede 4 Hummercocktail, billede 1 Hummercocktail, billede 2 Hummercocktail, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kogt hummer a 500 g.
 
 Dressing:
1 æggeblomme
2 tsk.Citronsaft
1.5 dl.Olie
 
 Salt
 Hvid peber
1 spsk.Tomatpure konc.
1 spsk.Cognac
 
 Envidere:
1 salathoved
1 bdt.Dild
1 lime eller citron
 
Opskrift:
Flæk hummeren med en skarp, tung kniv ved at lægge et snit fra hovedets underside ned mellem benene. Fjern mavesækken, som sider helt fremme, lige bag øjnene. Fjern også tarmen som går midt igennem halen. Knus forsigtigt skallerne på kløerne med et let ”hammer”slag eller brug en nøddeknækker.

Tag kødet ud af skaller og kløer og skær det i mundrette stykker. Gem evt. rogn.

Dressing:
Rør æggeblommen godt sammen med citronsaft og salt. Tilsæt den tempererede olie dråbevis, mens der rørs godt. Smag dressingen til med salt, peber, tomatpure og cognac.

Skyl og slyng salatbladene tørre og skær dem i strimler.

Anretning:
Fordel de strimlede salatblade i bunden af 4 portionsglas. Læg hummerkødet over og kom dressingen øverst. Pynt med evt. rogn, klippet dild og læg en lime eller citronbåd ved.





karakterer:
Opskriften er vist 15528 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-21 13:58:06
Det er svært at røre så lille portion (mayanaise) dressing. Brug evt. en god mayanaise i stedet for æggeblomme, olie og citron (2 dl. mayonaise) eller gang portionen med min. 4