Vandbakkelser med brombæris
Hovedingrediens : Bær - Brombær Fryseegnet : fryseegnet Indsendt af : Ulrikke Indsendt : Red : |
|
|
Brombæris: Rør vand og sukker sammen. Mos brombærrene gennem en sigte ned i sukkerlagen. Pisk fløden til skum og vend det i frugtpureen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 1¾ liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen i ca. 6 timer. Rør jævnligt i isen under indfrysningen. Tag brombærisen ud af fryseren, form 12 kugler og læg dem på en bakke. Dæk bakken med film og stil den sammen med resten af isen tilbage i fryseren igen.
Vandbakkelser: Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på en gang og rør dejen godt sammen. Varm dejen godt igennem, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt. Tilsæt 1½ dl af de sammenpiskede æg lidt efter lidt under stadig omrøring. Tilsæt evt. resten af æggeblandingen - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 24 små toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen. (De skal bages i ca. 12 min. ved 200 grader). Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Frys halvdelen af portionen. Citron-flødecreme: Pisk citronsaft og sukker sammen i en skål med en gaffel. Tilsæt piskefløden og pisk til blandingen får en cremet konsistens. Smag til. Ved serveringen: Flæk de 12 vandbakkelser og læg en kugle is i hver. Anret de fyldte vandbakkelser på 6 portionstallerkener og hæld lidt citron-flødecreme ved. Server resten i en skål ved siden af. Pynt med mynte. Tips: Tip: Hvis brombærisen er frosset hård, stilles den i køleskabet i ca. 45 min., før den formes til kugler. |
|
Opskriften er vist 7375 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-04-09 18:27:42 Total dårlig opskrift. Bagetiden passer langt fra.Og selv efter 12 min i ovnen, uden at åbne for den, så klappede de alligevel sammen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne