Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Aroniabærsaft (Surbærsaft)

Aroniabærsaft (Surbærsaft), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Bær - Aroniabær - surbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :



Ingredienser:
 Aroniabær
 vand
 
2-300 g.sukker pr litter saft
 evt.atamon
 
Opskrift:
Da jeg ikke har Aroniabær i haven er denne opskrift kun en grov vejledning, specielt sukkermængden skal tages med forbehold.

Bærrene skylles grundigt og lægges i en gryde med lidt vand, kun så meget vand at det står 1 cm. op i gryden. Gryden bringes langsomt i kog. Når bærrene er kogt ud hældes de i en saftpose og stilles til afdrypning.

Den kogte saft koges op og tilsættes sukker, koges igenne og skummes.

Der kan evt. tilsættes atamon for holdbarhed, og den skal da tilsættes når gryden er taget af varmen og saften er gået af kog.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 49317 gange,
og udskrevet 471 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anders Bune  -  2020-08-15 21:17:23
Man må aldrig koge aroniabær. En slowjuicer klarer jobbet uden at skade bærrenes virkning

  -  2020-08-03 21:24:47
istedet for alt det sukker er det et godt alternativ at bruge en god honning og en stang kanel hvis man er til det.og jeg koger også gerne lidt æbler med.

Lene Mainz Pedersen  -  2019-08-30 09:59:32
Aronia bær må da ikke koges !! ;o)

  -  2019-08-28 15:40:13
Må man godt koge aroniabær , synes jeg har læst det må man ikke ??

Sidse   -  2019-08-05 16:41:55
Bærrene må ikke koge!!!

  -  2018-09-03 14:05:33
Aronia mister sin sunde virkning ved kogning

Jytte brændgaard jensen  -  2018-08-10 17:02:29
Det er nok lige lidt sukker til at holdbarheden for saften er ok. Ellers skal det nok opbevares i køleskab er produktion.

Lone  -  2018-01-13 23:51:21
Bærrene må ikke koge! Dette er en vildledende opskrift

Lone  -  2017-08-31 17:06:27
Bærerne kan have en bitter smag, så derfor skal de lige have en gang frost inden de tilberedes :) Jeg lavede næsten 10 liter saft sidste år og det smagte først godt, efter en tur i fryseren :) Man kan sagtens komme færdiglavet saft i fryseren, blot man er obs på flasken ikke er hel fuld, da væske udvider sig :)

sonja   -  2016-08-23 11:20:04
Jeg blænder bærrene efter de er skyllet og sir saften fra i en sigte med et rent viskestykke el en ble .når al saften er siet fra følger jeg opskriften for saft😀

Ester  -  2016-02-29 09:40:51
Mine bær kom i trutifuttien, derefter kogt op med lidt sukker efter ens smag ca 200g pr L Kom lidt atamon i inden saften kommes i rene flasker. Tag et lille snapseglas om morgenen. Lavede også Aronialikør, put skyllede bær i et glas, et lille stykke kanel noget appelsinskal et til to anis stjerner, derefter sukker efter smag, så fyldes glasset op med vodka og lad det stå et par måneder rør rundt en gang i mellem måske lidt mere sukker, når den er filtreret har i noget godt og sundt til jul.

Bente  -  2013-10-13 17:53:02
Jeg kom 3 stykker kanel og 1 skrællet citron i saften , inden jeg kogt den med sukker

  -  2012-09-25 18:51:01
jeg tager æbler i mellem så bliver den ikke den bitre smag og kommer lidt citron saft og vanilie