Blåmuslinger med Rochefort

Blåmuslinger med Rochefort, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Peter Broholm

Indsendt :


Blåmuslinger med Rochefort, billede 4 Blåmuslinger med Rochefort, billede 1 Blåmuslinger med Rochefort, billede 2 Blåmuslinger med Rochefort, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Blåmusninger
3 dl.hvidvin
 
 Sovs:
150 g.Rochefort
2.5 dl.creme fraiche
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Kogning:
Rens muslingerne grundigt og kasser de muslinger der ikke lukker sig ved et let slag mod køkkenbordet.

Bring hvidvinen i kog og hæld muslingerne i, læg låg på gryden og damp i ca. 7 min.

Muslingerne tages op med hulske kasser de muslinger der ikke åbner sig. Fjern evt. den tomme skal inden servering.


Sovs:
Fonden koges ind til det halve, rochefort eller anden blåskimmelost tilsættes sammen med creme fraiche og piskefløde som bringes i kog, til slut monteres med smør.

Serveres evt. med lidt dild og et godt brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)

Opskriften er vist 16828 gange,
og udskrevet 279 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mogens  -  2021-05-16 19:40:23
Vi nyder ofte muslinger, og det er en god opskrift. Dog behøver man ikke så meget fløde og creme fraise. Der bliver meget sovs, men lækker er den. Muslingerne blive kølet meget ned, medens vi venter på at sovsen skal koge ind. Det er ikke en slankeret hvis man følger opskriften til punkt og prikke.😄