Sveskekage med citron og vanilje

Sveskekage med citron og vanilje, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
2-3 citroner
1 vaniljestang
150 g.smør
150 g.rørsukker
3 æg
150 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 knsp.Salt
225 g.svesker
 
 Sukkerlage:
125 g.rørsukker
1 dl.citronsaft
1.5 dl.vand
 
 Tilbehør:
 Flødeskum
 
Opskrift:
Riv citronskallen fint. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud, gem d en flækkede stang. Bland smør, sukker, citronskal og vanilje i en skål og pisk det let og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt de tørre ingredienser sammen. Hak sveskerne groft og vend dem i melet i dejen og fyld den i en smurt springform ca. 22 cm. I diameter.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader C i 40-50 minutter.

Pres saften af citronerne, mål den og kom den i en gryde ed sukker, vand og den flækkede vaniljestang. Kog det igennem til sukkeret er opløst og lad det afkøle.

Prøv med en kødnål om kagen er gennembagt. Tag den ud af ovnen og lad den stå 10 minutter i formen før den tages ud af formen og stilles på en rist oven på en bradepande. Dryp kagen med citronlagen og lad den afkøle.

Pynt med flødeskum og citronskal og server til kaffe, th eller som dessert.

Tips:






karakterer:
Opskriften er vist 4913 gange,
og udskrevet 134 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu