Butterdejshorn med hellefisksalat

Butterdejshorn med hellefisksalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 bananer
0.5 honningmelon
1.75 spsk.vineddike
1 spsk.honning
20 g.brøndkarse
60 g.salat
100 g.pistacienød, tørristet
400 g.hellefisk, fersk
0.5 pk.butterdej, færdigkøbt, frost
100 g.parmaskinke
3 dl.creme fraiche 18%
40 g.basilikum, frisk
20 g.Sukkerærteskud
 
Opskrift:
Butterdejen skæres i tynde "strimler" (ca. 0,5-1,0 cm), og vikles om sølvpapir formet som et (overflødigheds)horn. Denne bages i ovnen ved ca. 180 grader C i 10 min, eller til den er sprød og gylden. Sølvpapiret fjernes straks.

Der laves 10 kugler af melonen med et parisiennejern, og resten af melonkødet skrabes ud med en ske og blendes med basilikummen. 8 af melonkuglerne marineres i en marinade af hindbær-vineddike, akaciehonning og et g. farvestof / rødbedesaft.

Fisken renses for skind og ben. Den skæres i firkanter af ca. 2x2 cm. Disse anbringes i et ildfast fad og smøres med den blendede basilikum-melon tapenade, lidt akaciehonning, salt og peber.

Den steger i ovnen ved ca. 200 grader C i 15 min. hvorefter den nedkøles. Pistacienødderne hakkes fint. Bananen skæres i tynde skiver og vendes her i. Disse fordeles på en smurt bageplade og bager i ovnen i ca. 10 min ved 200 grader C. Skiverne vendes efter 5 min. Skinken skæres i tynde skiver og steges som bacon. (bedst i ovn ved 200 grader C)

Servering:
Hornet anbringes på tallerken. Der ligges et par salatblade, og der på fisk, melonkugler, banan og skinke på en sådan måde at det nærmest "vælter" ud. Det er pænest hvis hvert emne ligger for sig.

Der pyntes med salat, sukkerærteskud og brøndkarse. Resten af basilikum-melon tapenaden vendes i cremefraiche og serveres som en dejlig frisk dressing hertil.

karakterer:
Opskriften er vist 21930 gange,
og udskrevet 389 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-03 18:46:05
God til Nytår hvor det skal være noget særligt.Rigtig flot ser det ud når man servere. Rigtigt at butterdejshornet ikke er det letteste, men hvis man vikler bagepapir udenpå sølvpapiret er de meget lettere at få af. Bagepapiret hæftes fast. Strimlerne kan sagtens være bredere(1-2cm). For at få butterdejen gylden er det en god idé at pensle med mælk eller æg (som der står på pakken) og evt. skrue lidt op for varmen. I min ovn var 225 grader passende. Fisken kan også sagtens lægges på bagepapir på en bageplade istedet for ildfast fad. Som skinke brugte jeg lufttørret skinke og gjorde ikke noget ved det andet end at lave små ruller. Bananerne smagte forbavsende godt. Det hele kan laves i forvejen og køles ned og så skal man bare "samle puslespillet" lige inden servering.

  -   2007-01-01 19:40:19
Super ret - vakte stor begejstring for at være flot og anderledes. Butterdejshornet syntes jeg var svært at lave - fif mangler !!