Favorit lasagne alá Heinz

Favorit lasagne alá Heinz, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Chef Gonzarles

Indsendt :      Red:

Favorit lasagne alá Heinz, billede 4 Favorit lasagne alá Heinz, billede 1 Favorit lasagne alá Heinz, billede 2 Favorit lasagne alá Heinz, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 g.kyllingebryst filet
150 g.reven ost
2 ds.Heinz tomatsuppe a 400 gram
2 peberfrugter
2 Bouillonterning, grøntsag
2.5 dl.vand
1 glasrød pesto 130 g.
1 glassøltørrede tomater i olie
1 broccoli
12 lasagneplader (fuldkorns)
2 squash
 Olivenolie
 
Opskrift:
Skær brystfileterne ud på tværs, i ca. 4-5 skiver pr. filet. Åben de soltørrede tomater, og hæld ca. 1/3 af olien i en stor pande. Fyld ca. lige så meget olivenolie i panden, og steg kødet her i på mellemhøj styrke, ca. 12 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt. Flyt panden fra fra det varme blus, til et koldt.

Tænd ovnen på 225 grader (200 grader ved varmluft).

Hæld resten fra olien fra de soltørrede tomater, og skær dem i tynde strimler, på ca en halv centimeters tykkelse. Find en stor gryde frem. Stil den på køkkenbordet ved siden af skærebrættet, og fyld de soltørrede tomater her i.

Peberfrugterne skæres over på langs i 4 stykker, og renses for kerner. Stykkerne skæres ud på tværs, i strimler af ca. en halv centimeters tykkelse. De skårne peberfrugter placeres i gryden med de soltørrede tomater. De to squash skæres i tynde skiver, og skiverne placeres i gryden med de andre grøntsager. Til sidst skæres skuddene på broccolien af, ca. 4-5 centimeter fra toppen. De små bundt rykkes nu i meget små stykker i hånden, og smides herefter i gryden med de andre grøntsager.

Gryden placeres nu på blusset, og for mellemhøj styrke, steges grøntsagerne i en god sjat olivenolie.

De to bouillonterninger opløses i ca. 2,5 dl kogende vand.

Når squash-skiverne begynder at blive blanke og bøjelige, er det tid til at tilsætte bouillonen, sammen med indholdet af de to dåser Heinz tomatsuppe, og glasset med den røde pesto.

Rør godt rundt i gryden.

Ta' nu kødet fra panden, som efterhånden er ved at være kølet af, og placér stykkerne med kød på et skærebræt et ad gangen. Med en bred køkkenkniv, lægges bladet med den flade side ovenpå kødstykkerne, og med håndfladen oven på knivens blad, trykkes kødstykkerne flade. Efter de er mast flade, kan de nemt trævles fra hinanden i mindre stykker, på ca. 1-2 centimeters brede.

I 1 stort (eller 2 små) ovnfaste fade, fordeles nu grøntsagsblandingen og lasagneplader skiftevis. Der skal ikke ret meget af grøntsagsblandingen i mellem pladerne. Start og slut med grøntsagsblandingen. Bliv ved, indtil ca.2-3 centimeter fra toppen af fadet.

Kødstykkerne fordeles først kødstykkerne, og derefter den revne ost jævnt på toppen.

Lasagnen er nu klar til at komme i ovnen, hvor den skal stå i 40-45 minutter. Lasagnen skal yderligere hvile i 5-10 minutter, efter den er kommet ud af ovnen - det gør den mere fast i det, og så har den også den helt rette serveringstemperatur.

Tips:

Retten kan også sagtens laves som vegetarret. Et godt alternativ til kødet kunne f.eks. være et godt lag majs.


karakterer:
Opskriften er vist 19832 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2013-08-21 16:32:58
Vi blandede kyllingekødet i grøntsagsblandingen inden vi byggede lasagnen op