Butterscotch tærte

Butterscotch tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Butterscotch tærte, billede 4 Butterscotch tærte, billede 1 Butterscotch tærte, billede 2 Butterscotch tærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5.5 dl.sødmælk
2.5 dl.piskefløde
 
90 g.smør
190 g.lys muscovado
3 æggeblommer
30 g.majsstivelse
2 spsk.whisky
1 Vaniljestang
 
 Marengs:
3 æggehvider
170 g.sukker
 eddike
 
1 færdigbagt mørdejstærte 24 cm. i diameter
 
Opskrift:
Kog mælk og fløde op i en gryde, sluk for varmen.

Smelt smør på en pande, tilsæt muscovadosukker som også smeltes. Rør konstant i massen til den karameliser 5-7 minutter, den må ikke branke.

Tilsæt lidt af den varme mælk til karamellen og pisk godt igennem, og hæld så karamellen i den varme mælk i en tynd stråle under konstant piskning. Hvis karamelmassen klumper kan det køres 20 sek. i en blender eller hældes gennem en sigte.

Pisk æg og maizena sammen, tilsæt 1 dl. af karamelmassen og hæld så æggemassen i karamelmassen under konstant omrøring. Tilsæt whisky og kog massen ved medium varme til en tyk creme som bobler på toppen og piskeriset sætter spor i cremen.

Cremen hældes i den forbagte mærdejstærte og stilles til side mens marengsen laves.

Æggehviderne piskes stive og sukkeret piskes i lidt efter lidt, eddike piskes i og marengsen puttes i en sprøjtepose med stjernetyld. Marengsen afsættes som toppe på karamelcremen.

Bages ved 160 grader C. alm. ovn i 40 minutter.

Stil kagen utildækket mindst 2 timer, gerne natten over.

Tips:

Se opskrift på mørdejstærtebund her





karakterer:
Opskriften er vist 14785 gange,
og udskrevet 94 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu